Acasă » Electricitate » Cotația Electrica s-a întors la nivelul de listare, Bursa închide în scădere

Cotația Electrica s-a întors la nivelul de listare, Bursa închide în scădere

21 noiembrie 2014
Electricitate
energynomics

Acţiunile Electrica au scăzut pe parcursul şedinţei de joi până la preţul de listare din luna iulie, după ce compania a anunţat că estimează un rezultat negativ în trimestrul al patrulea, în timp ce piaţa bursieră a închis ședința în scădere, titrează Mediafax.

Titlurile Electrica au închis în scădere cu 3%, la 11,09 lei/unitate, după o şedinţă în care preţul a coborât cu până la 3,8%, la un minim al zilei de 11 lei/unitate, prețul de listare. Transferurile cu titluri Electrica au totalizat 4,22 milioane de lei, în întregime în piaţa regular, mai scrie agenția.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli propus spre aprobare acţionarilor, compania estimează un profit de 277,84 milioane de lei şi venituri de 4,69 miliarde de lei pentru anul în curs. Pentru primele nouă luni ale anului Electrica a raportat venituri de 3,55 miliarde de lei (800 milioane de euro), în scădere cu 10% față de perioada similară din 2013, precum şi profit net consolidat în creştere cu 4%, la 306 milioane de lei (circa 69 milioane de euro).

„Ceea ce a anunţat Electrica cu privire la pierdere a cam speriat investitorii, care au şi alte opţiuni, precum Transgaz sau Romgaz. Preţul de 11 lei/unitate ar putea fi de echilibru. Per ansamblu, există o uşoară corecţie a pieţei, influenţată de bursele externe”, a declarat pentru Mediafax directorul de operaţiuni al SSIF Estinvest, Marcel Murgoci.

Cotaţia Electrica a atins un maxim de 13,2 lei/acţiune în a doua jumătate a lunii septembrie.

Ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, susține că Electrica, dar și Nuclearelectrica dețin fonduri care le pot permite să facă mai multe investiții decât ce se realizează în prezent. Pentru Electrica pot fi disponibili până la 170 milioane de euro pe an, iar compania are ferestre de oportunitate de a face achiziții în țară și peste hotare, a mai declarat ministrul.

Alte acţiuni din sectorul energetic au înregistat rulaje mai ridicate, dar impactul asupra pieţei a fost negativ. Tranzacțiile cu titlurile Romgaz s-au ridicat la 2,45 milioane de lei, pe un preț în scădere de 0,5%, iar cele cu acțiunile Transelectrica au însumat 2,4 milioane de lei, cu preț mai mic cu 1,1%. Până și acțiunile OMV Petrom au scăzut cu 0,3%, totuși un declin minor, iar tranzacțiile cu aceste titluri s-au cifrat la 1,2 milioane de lei.

Indicele sectorului energetic, BET NG, a scăzut cu 0,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *