Acasă » Petrol și Gaze » Cristian Athanasovici, Kawasaki: Soluțiile pe hidrogen trebuie analizate cu atenție din perspectiva costurilor

Cristian Athanasovici, Kawasaki: Soluțiile pe hidrogen trebuie analizate cu atenție din perspectiva costurilor

26 mai 2021
Petrol și Gaze
Gabriel Avăcăriței

Kawasaki este un producător de soluții de cogenerare, pe lângă multe alte echipamente pe care le produce, a spus Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizate de Energynomics.

”Kawasaki Gas Turbines Europe este sucursala lui Kawasaki Heavy Industries din Japonia și este situată în Germania. În România avem un birou de reprezentanță responsabil pentru toată partea de sud-est a Europei”, a spus Athanasovici.

”Sucursala din Europa se ocupă numai cu partea de turbine cu gaze și motoare cu ardere internă produse în Japonia și asamblate în Europa. Sunt echipamente pe gaze naturale, și pentru că ne aflăm într-un moment în care emisiile de carbon își pun un accent din ce în ce mai mare asupra vieții noastre, Kawasaki acordă o importanță deosebită reducerii amprentei de carbon și, în același timp, creșterii eficienței arderii combustibilului, în echipamentele produse. Astfel, echipamentele Kawasaki merg foarte bine în sistemele de producere distribuită a energiei, iar de ceva timp, tocmai din cauza emisiilor poluante și a țintei UE de a deveni neutră, am dezvoltat echipamente care ard hidrogenul într-o proporție de 0-100%, în amestec cu gazul natural. Trebuie să abordăm problema amestecului de hidrogen cu gazele naturale cât se poate de atent, pentru că acest hidrogen în momentul de față, personal, arată ca un El Dorado: toată lumea crede că va rezolva problema emisiilor poluante și problema energetică – nu este chiar așa! Trebuie să avem răbdare, să fim foarte atenți la soluțiile propuse și la costurile acestor soluții”, a mai spus Athanasovici.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATHANASOVICI

Gama de echipamente și servicii se bazează pe turbine cu gaze între 1,8 – 34 MWe și motoare cu ardere internă de 5,2 și 7,8 MW – cu un randament de 51% – în momentul de față reprezentând o soluție foarte bună pentru echilibrarea producției de energie electrică din regenerabile. Compania oferă soluții de implementare și mentenanță de lungă durată.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Cargus, Claritech, CREESC, Eaton, Enel X România, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbines Europe, Photomate, Renovatio, Simtel, Wiren.

Peste 220 de persoane s-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *