Acasă » Interes general » Digitalizare » Cristian Pîrvulescu, Enevo: Suntem în fața unei revoluții tehnologice

Cristian Pîrvulescu, Enevo: Suntem în fața unei revoluții tehnologice

14 iulie 2021
Digitalizare
Gabriel Avăcăriței

Suntem în fața unei noi revoluții industriale la nivel mondial, a susținut Cristian Pîrvulescu, CEO Enevo, în cadrul celei de a 7-a ediții a Energy Strategy Summit, eveniment organizat de Energynomics. ”Vorbim despre 880 de miliarde de euro care urmează a fi investiți în Uniunea Europeană, în următorii câțiva ani. Din aceștia, o parte semnificativă va merge către schimbarea tehnologică, către regenerabile. Integrarea în rețea a regenerabilelor și a bateriilor țin în mod evident de automatizare și de modul în care vom reuși să integrăm aceste surse, în mod eficient, în rețea.”

”Mi-ar plăcea să văd în perioada următoare mai multă îndrăzneală – din partea tuturor. Din partea noastră, ca actori privați, din partea autorităților publice, ca ordonatori de fonduri și din partea societăților de stat. Suntem în fața unor oportunități majore. Îndrăzneala la care mă refer înseamnă să ieșim din zona proiectelor care sunt rostogolite de zeci de ani. Dacă vorbim despre proiecte care apar de zeci de ani în strategii și în prezentări, poate că aceste proiecte nu sunt atât de bune cum credeam la început. Am văzut discuțiile legate de proiecte din toată Uniunea, proiecte care uneori sunt, poate, prea îndrăznețe. Cred că acesta este momentul să ajungem la concluzia că epoca pietrei nu s-a terminat pentru că omenirea a rămas fără pietre, ci pentru că s-au inventat tehnologii mai bune”, a spus el.

”Vorbim de miliarde care vor fi investite în decarbonare, regenerabile, digitalizare, în Uniunea Europeană, SUA, etc. Dacă vorbim de tehnologie, trebuie să ne uităm și unde este produsă tehnologia. O analiză lansată de The Economist spunea că în 2020 circa 76% din producția de echipamente solare, 67% din producția de eoliene și peste 55% din producția de baterii au fost realizate în China. Este un moment în care să ne aducem aminte că suntem toți ingineri și nu trebuie să fim neapărat beneficiarii unei tehnologii, ci să fim mai îndrăzneți ca antreprenori și să începem să producem tehnologie, mai degrabă, în loc să integrăm sau să consumăm tehnologie. Până la urmă, disponibilitatea unică de finanțare ne oferă această oportunitate istorică. Noi, la Enevo, am început deja, avem echipe care lucrează în nouă țări și angajați din șase țări. Am început deja să facem pași serioși în capacități de producție și tehnologie pe niște nișe și segmente care vor apărea în mod inevitabil. Vorbim despre securitate cibernetică, de toate pachetele tehnologice care sunt interfața între noii producători și rețea. Percepția mea, ca antreprenor, este că dacă acum doi ani de zile aveam doar planuri în minte, în aceste zile observ că am suport, că există disponibilitate de parteneriate și de finanțare”, a mai spus el.

Ediția 2021 a Energy Strategy Summit a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul Automatica, BCR, CE Oltenia, Chimcomplex, E.ON România, Electrica Furnizare, Electroalfa, EnergoBit, Enevo Group, FPPG, Greencells, Horvath & Partners, ING Bank, Hidroelectrica, MET România Energy, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Photomate, Rolls Royce, Romgaz, Schneider Electric, Signify, Transgaz.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *