Romelectro SA l-a numit în funcția de Director General pe Cristian Secoșan, care până de curând a condus unitatea de gaze și energie din OMV Petrom, anunță un comunicat al companiei care a câștigat recent licitația pentru retehnologizarea hidrocentralei Stejaru. Înainte de numire, Viorel Gafița cumula pozițiile de Președinte și Director General al Romelectro.
În legătură cu această numire, preşedintele Romelectro a declarat: „Am adoptat în Consiliul de Administraţie al Romelectro hotărârea separării funcţiei de preşedinte de aceea a directorului general în scopul atingerii mai rapide a unor ţinte de dezvoltare la nivelul firmei şi al Grupului de firme Romelectro. Ne propunem să evoluăm mai eficient ca integrator de resurse pentru proiecte complexe. Această înseamnă mai mult decât a fi contractor general pe piaţa tradiţională de energie electrică, dar şi o disponibilitate mai mare către alte pieţe industriale şi de asemenea mult mai agresiv pe pieţele externe. În plus preşedintele va putea să se dedice mai mult acţiunilor de integrare ale Grupului de firme Romelectro şi acţiunilor de reprezentare”.
„Sunt onorat și, deopotrivă, mă simt responsabil să pot lucra alături de o echipă de specialişti de excepție, cu o tradiție de peste 40 de ani, care se bucură de recunoaștere în țară și în străinătate pentru serviciile de inginerie și contractare generală de înaltă calitate şi soluţiile inovatoare. Creșterea companiei prin dezvoltarea unor noi proiecte și arii de business se înscrie în obiectivele pe care mi le-am asumat la conducerea Romelectro”, a declarat noul Director General.
În trecut, Cristian Secoșan a lucrat în firme sonore, precum ABB România, E.ON Furnizare Moldova, Siemens România, OMV Petrom. Grupul Romelectro se compune din patru companii: Romelectro SA şi alte trei la care firma este acţionar majoritar: Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu.
În 40 de ani de activitate, Grupul Romelectro a realizat ingineria pentru 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, programe de reabilitare a peste 3.000 de MW, inginerie pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi circa 22.000 km de linii de înaltă tensiune. Una din ţintele de strategie ale Romelectro este revenirea pe piaţa de export, ca integrator de resurse în proiecte de energie, petrol şi gaze, conform sursei citate. Grupul Romelectro are aproape 600 de angajaţi, dintre care 200 sunt specializaţi în activităţi de inginerie.