Compania Monsson a montat recent o baterie de 6 MW care face parte dintr-un proiect mai amplu de stocare a energiei, planificat să depășească 200 MWh, a declarat Mihaela Popescu, Head of ESS Asset Management Division la Monsson.
„Este un proiect hibrid complex. Am dezvoltat un nou concept de stocare și am inovat în privința siguranței acestui sistem. Mă refer la elemente precum păstrarea temperaturii bateriilor. Am făcut un test în această vară și am reușit să păstrăm temperatura bateriilor la 20 de grade Celsius, deși afară erau 40 de grade”, a spus ea, cu ocazia conferinței “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România”, organizate de Energynomics.
Unitatea de stocare este amplasată în apropierea unui viitor parc fotovoltaic de 35 MW și a unui parc eolian existent de 50 MW.
„Pentru viitor este foarte important ca aceia care vor opera partea tehnică a unităților de stocare să înțeleagă elementele cu impact în operarea comercială a bateriei”, a mai spus ea.
Prin RenewAcad, experții Monsson pun la dispoziția celor interesați cursuri de pregătire, între care modulul intitulat “Partea comercială a soluțiilor de stocare”, la un cost de 650 de euro + TVA.
Tematici acoperite
- Piața din România și legislația pentru stocare;
- Tipuri de piețe pentru stocare și servicii de Stocare în România și UE;
- Business plan, costuri și IRR;
- Studiu de caz operare tehnică și comercială Mireasa Hibrid 216 MWh
Persoana de contact
Georgiana Mangri | georgiana.mangri @ gwo-training.eu | +40 743 203 284
Data de desfășurare: 13.11.2024
DESCARCĂ PREZENTAREA CURSULUI RENEWACAD”Partea comercială a soluțiilor de stocare”
Cursul se adresează persoanelor care doresc cunoașterea mai aprofundată a industriei stocării în baterii atât din perspectivă tehnică cât și cea de business. Participanții vor cunoaște conceptul de producție energie electrică din surse regenerabile și principalele caracteristici ale acestei industrii. Ei vor putea evalua la nivel macro oportunitățile apărute în acest sector dar și tendințe ale tehnologiilor și metode noi de integrare a regenerabilelor în sistemele energetice actuale. În plus, la terminarea cursului, vor fi familiarizați cu principalele etape în dezvoltare a unui proiect de producție si stocare a energiei electrice din surse regenerabile.
Participantii la conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” pot obține o reducere de 15%!
Conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Alive Capital, Elektra Renewable Support, Enevo Group, Ensys, Enexus, OX2, EVOLVE Energy Management Solutions, SIM Connect, SolaX Power, Think Blu Solution, WEBUS 4 ENERGY, Wiren.