Acasă » Electricitate » D. Pintilie: WATTO Stations caută capital suplimentar în a doua rundă de finanțare pentru a lansa stațiile-pilot locale

D. Pintilie: WATTO Stations caută capital suplimentar în a doua rundă de finanțare pentru a lansa stațiile-pilot locale

23 martie 2021
Electricitate
Bogdan Tudorache

WATTO Stations, un start-up înființat în 2019 cu ajutorul unei investiții de tip „venture capital”, intenționează să dezvolte o rețea de stații de încărcare pentru mașinile electrice în afara orașelor, pe marile coridoare rutiere, a spus Daniel Pintilie, fondator & CEO al WATTO Stations, în cadrul conferinței ”Desantul mașinilor electrice”, organizate de Energynomics.

”Misiunea noastră e să facem posibilă călătoria pe distanțe lungi cu orice mașină electrică, personală sau comercială și ca orice mașină să poată fi încărcată suficient în mai puțin de 10 minute. Am pornit de la ideea că majoritatea punctelor de încărcare sunt concentrate în doar patru țări din Europa și nu există nici o soluție concretă pentru încărcarea vehiculelor comerciale. Astfel, există o mare problemă pentru toți cei care vor să călătorească pe distanțe lungi, cu o mașină electrică, iar soluția noastră rezolvă exact această problemă, construind o rețea de stații de încărcare de mare putere, ultra-rapidă, la început în România și ulterior în Europa Centrală și de Est. Suntem unici prin conceptul de integrare smart – vom putea oferi servicii de încărcare atât pentru mașinile comerciale, microbuze și camioane, dar și vehicule personale. Vom putea încărca mare parte a bateriei în mai puțin de 10 minute – o soluție rară în România și CEE. Vom integra panouri fotovoltaice și stocare a electricității, producând energie regenerabilă. Vor exista cafenele și spații pentru clienți”, a spus el.

”Strategia WATTO se bazează pe strategia globală de reducere a poluării. Există ținte foarte ambițioase ale UE de a reduce poluarea și a electrifica transportul rutier, iar acest pas, de a oferi soluții eficiente și rapide de încărcare, va fi o soluție abordată în curând de tot mai mulți investitori”, a afirmat Daniel Pintilie.

”Ne-am propus să conectăm cele trei mări – Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Egee. Este un proiect ambițios, important pentru toată regiunea. Prima fază este să construim culoarul est-vest al României, iar ulterior, să acoperim cât mai mult din România și apoi CEE”.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DANIEL PINTILIE

Momentan, WATTO Stations se află în discuții pentru a obține o nouă finanțare și pentru a demara construcția primelor stații – pilot locale, proces întârziat de criza generată de Coronavirus. ”Avem deja 1 milion de euro asigurați de Early Game Ventures, iar provocarea ulterioară este să reușim, în aceste condiții de pandemie, să convingem și alți investitori să parieze pe un viitor electric”, a adăugat el.

Conferința “Desantul mașinilor electrice” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor ABB România, Automobile Bavaria, LAPP România.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 180 de persoane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *