Compania Datacor a desfășurat în ultimii 2-3 ani numeroase proiecte fotovoltaice pe acoperișuri și parcuri solare la sol, cel mai mare dintre acestea având o capacitate de 3 MW, construit anul trecut. De asemenea, compania explorează posibilitatea stocării de energie, a declarat Decebal Tudorache, Vicepreședinte vânzări la Datacor.
„Misiunea Datacor este de a sprijini proprietarii de clădiri comerciale, publice, rezidențiale și industriale în transformarea acestora în spații mai sigure, inteligente și eficiente energetic”, a afirmat Tudorache, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.
Estimările globale indică faptul că, în 2024, centralele eoliene și fotovoltaice vor depăși hidroenergia, iar în 2025, sursele regenerabile vor depăși cărbunele ca principală sursă de energie. Până în 2028, se estimează că sursele regenerabile vor acoperi 42% din producția globală de electricitate.
La nivel național, anul trecut au fost adăugați 624 MW de capacități noi de producție de energie verde, dintre care 496 MW în centrale fotovoltaice și 128 MW în centrale fotovoltaice pentru prosumatori. Pentru perioada 2024-2025, estimările arată că creșterile vor fi și mai mari, a adăugat Tudorache.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DECEBAL TUDORACHE
Datacor are în prezent 150 de angajați și este activă la nivel național de 22 de ani, având afaceri de 17,5 milioane de euro.
Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, și cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, BCR, Celestica, CRC Energy, Datacor, Fortza.ro, ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Photon Energy, Polytrade Global, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy.