Acasă » Interes general » Deloitte: Peste jumătate dintre organizaţiile globale consideră tehnologia blockchain o direcţie strategică esenţială

Deloitte: Peste jumătate dintre organizaţiile globale consideră tehnologia blockchain o direcţie strategică esenţială

2 iulie 2019
Interes general
energynomics

Peste jumătate (53%) dintre organizaţiile globale consideră tehnologia blockchain o direcţie strategică esenţială pentru dezvoltare, iar patru din zece respondenţi au în plan să investească, fiecare, în acest an, peste cinci milioane de dolari pentru dezvoltarea de soluţii care să aibă la bază această tehnologie, se arată în studiul Deloitte Global Blockchain 2019.

Conform rezultatelor cercetării, doar aproape un sfert (23%) dintre cei chestionaţi au făcut paşi în implementarea blockchain, în timp ce 43% dintre respondenţi sunt de părere că tehnologia generează un entuziasm exagerat.

Numărul celor care doresc să înlocuiască sistemele actuale de planificare cu cele de tip blockchain a crescut cu 12% în acest an, comparativ cu datele din 2018, ajungând la un procent de 23%, iar un procent similar vizează dezvoltarea unor noi modele de afaceri şi lanţuri valorice, în timp ce creşterea vitezei în procese din faza de producţie sau livrare contează pentru 17% dintre cei chestionaţi, potrivit Agerpres.

Printre respondenţii studiului Deloitte Global Blockchain 2019 se află atât lideri ai companiilor emergente, care îşi construiesc modelul de business în jurul tehnologiei blockchain, cât şi lideri ai marilor companii, pentru care blockchain-ul nu reprezintă un element constitutiv al modelului de business şi care se aşteaptă la rezultate mai lente în urma implementării acestor tehnologii. Astfel, trei din cinci organizaţii au răspuns că se aşteaptă să vadă rezultatele implementării soluţiilor blockchain în termen de trei ani, faţă de patru din cinci companii emergente.

Studiul Deloitte Global Blockchain 2019 a fost realizat la începutul acestui an, pe un eşantion format din aproape 1.400 de respondenţi din 12 ţări. În Europa, cercetarea a inclus aproximativ 400 de respondenţi din Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Luxemburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *