Evenimentul ”Soluțiile unei transformări digitale de succes a sectorului energetic” va avea loc pe 19 ianuarie, de la ora 9:30, la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, și este primul din seria de evenimente organizate de Asociația ”Centrul Român al Energiei” prin proiectul „Digital4Energy”.
Digital4Energy este un proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care se va derula în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 și va fi implementat de către Asociația Centrul Român al Energiei – CRE, împreună cu Best Smart Digital SRL (FACTORY 4.0).
În cadrul acestui proiect se dorește dezvoltarea competențelor digitale a 350 de angajați din minim 35 de companii românești din industria energiei și asistarea a cel puțin 10 dintre acestea în introducerea de programe relevante de învățare la locul de muncă la 6 luni după finalizarea sprijinului.
Ce cursuri poți urma
Cybersecurity pentru angajați
CURS + LABORATOR APLICATIV – Securitate cibernetică, bune practici în lucrul de acasă sau birou (10 grupe * 40 ore durata cursului)
Protecția datelor cu caracter personal pentru angajați
Protecția datelor in mediul virtual (5 grupe * 40 ore durata cursului)
Lucrul de acasă pe platforme digitale
Lucrul de acasă: provocări și soluții. Cum să fii productiv din sufragerie (5 grupe * 40 ore durata cursului)
Social Media pentru afaceri
Folosirea social media în mod eficient în interacțiunea cu clienții și angajații (5 grupe * 40 ore durata cursului)
Comunicare în mediul digital
Comunicare și lucrul în echipă pe platforme digitale (5 grupe * 40 ore durata cursului)
Business Intelligence
Strategii și tehnologii utilizate de întreprinderi pentru analiza datelor si informațiilor despre afaceri prin instrumente digitale (2 grupe * 60 ore)
Managementul schimbării
Cunoștințe și abilități necesare în vederea susținerii unei tranzacții eficiente de la o situație actuală la o situație ulterioară și dezvoltarea de competențe manageriale și de leadership
Cybersecurity pentru infrastructură critică
CURS + LABORATOR APLICATIV – Securitate cibernetică axată pe infrastructura critică din sistemul energetic (4 grupe * 40 ore)
Rețele inteligente de distribuție și orașe inteligente
Dobândirea cunoștințelor necesare pentru implementarea tehnicilor de control (management) prin comunicație bidirecțională între elementele rețelei – generatoare, stocare și consumatori. (2 grupe * 30 ore)
Măsurări inteligente în energetică
Dobândirea cunoștințelor, implementarea și utilizarea unor tehnologii precum măsurări sincronizare, PMU, contoare inteligente, generarea intermitentă a energiei electrice, flexibilitatea consumului etc. (2 grupe * 30 ore)