România ar trebui să adopte o atitudine „ușor critică” față de directivele venite de la Bruxelles în privința energiei și să opteze pentru soluțiile pe care le are la îndemână, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.
„Nu cred că trebuie să dăm cu piciorul la tot și să spunem că ne îndreptăm spre altceva. Este nevoie și de o abordare ușor critică a problemelor, nu ca în momentul de față, când luăm de-a gata tot ce vine de la Bruxelles”, a spus el, cu ocazia conferinței “Proiectul Hidrogen – ce pregătește România”, organizate de Energynomics.
Chisăliță a făcut aceste declarații în contextul în care apreciază că România nu mai are prea mult timp de pierdut pentru a se decide asupra unor măsuri care să îi asigure securitatea aprovizionării cu energie pe termen lung. Una dintre acestea este producerea hidrogenului.
„Nu cred că România are timp și de aceea unele lucruri trebuie abordate cu o viteză mult mai mare. Hidrogenul nu vine de sus, nu trebuie să așteptăm ca Bruxellesul să ne dea niște teme și noi să stăm doar să le aplicăm. Nu trebuie să devenim habotnici și să spunem că de mâine hidrogenul schimbă orice. Trebuie să înțelegem că hidrogenul poate să completeze ce avem în momentul de față și trebuie să luptăm în continuare pentru ce avem și pentru cea ce este consacrat și acceptat în plan social, economic și tehnic”, a adăugat el.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DUMITRU CHISĂLIȚĂ
Conferința “Proiectul Hidrogen – ce pregătește România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Elektra Renewable Support și Horváth.
Cu această ocazie, a fost lansat volumul „Discuții despre vectorul de energie hidrogen”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică în colecția „Academica energie” sub semnătura autorilor Ioan Iordache, Dumitru Chisăliță, Hans Marius Shuster, Cristian Călin și Oana Dumitrean.