Peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare, însă este greu de estimat cifra exactă întrucât nu există încă o statistică oficială centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială.
Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit. De aceea, E.ON a decis să se implice și să dea o mână de ajutor acestor copii.
“Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.
Laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei.