Acasă » Regenerabile » E.ON și Plimob finalizează construcția unei centrale fotovoltaice de 1 MW

E.ON și Plimob finalizează construcția unei centrale fotovoltaice de 1 MW

14 decembrie 2022
Regenerabile
energynomics

E.ON Energie România și Plimob, fabrica de scaune din Sighetu Marmației, județul Maramureș, finalizează luna aceasta construcția unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW, în urma unei investiții în valoare de aproape 775.000 de euro.

Centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperișurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați.

„Creșterea competitivității, eficiența energetică, stabilizarea costurilor lunare cu energia și, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac ca investiția într-o centrală fotovoltaică să fie profitabilă, dar și sustenabilă. În acest an, E.ON a finalizat și predat partenerilor economici 68 de centrale fotovoltaice, fiecare proiect realizat, cum este și acesta cu Plimob, reprezentând încă un pas pe care-l facem împreună spre o economie pusă în mișcare de energia verde”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

„Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiițile făcute pentru dotarea cu utilaje și capacități de producție ultamoderne, investiția în această centrală va aduce pentru Plimob S.A. reducerea consumului de energie electrică din rețea și va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfășurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică pro-dusă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție”, a declarat Vasile God-ja, director general Plimob.

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producție.

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică depășește 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *