Acasă » Electricitate » Eaton a achiziționat Green Motion, companie care produce stații de încărcare electrice

Eaton a achiziționat Green Motion, companie care produce stații de încărcare electrice

5 mai 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Eaton crește prin achiziții și a cumpărat recent o companie care produce stații de încărcare electrice – Green Motion, care va apărea în portofoliul grupului începând de anul viitor. Totodată, Eaton promovează soluții ‘building as a grid’, în care echipamentele existente pot fi folosite pentru a furniza energie în rețea. Compania oferă astfel soluții de economisire a energiei pe termen lung, a spus Cătălin Crivineanu, Partner Account Manager Eaton Electric, în cadrul conferinței “Orașe inteligente – ce putem face azi”, organizate de Energynomics.

Eaton Electric este producător de echipamente electrice, pentru industria auto și pentru industria aeronautică, cu trei fabrici în România și peste 3.000 de angajați. ”Producem în România o parte din echipamentele noastre electrice, zonă în care furnizăm soluții complete, de la medie tensiune și transformatoare de medie tensiune, la tot ce înseamnă distribuție – tablouri de distribuție, automatizări și partea UPS-uri”, a spus el.

”Avem deja aplicații realizate în zona de echipamente eficiente, de tip UPS. De exemplu, la Ikea avem instalate 5-6 UPS-uri de 100kW, la Carrefour, la Cinema City… S-au construit clădiri de birouri noi unde am instalat UPS-uri, iar Intel a dezvoltat un soft care a fost instalat și pe gama veche de UPS-uri care permite acestora să-și descarce bateriile în rețea. Am observat că, de multe ori, avem instalate mai multe baterii pentru aplicații față de cât este necesar. De aceea, Eaton a venit cu o soluție ‘building as a grid’, în care echipamentele existente pot fi folosite pentru a furniza energie în rețea, rezolvând, astfel, problemele legate de lipsa de energie din anumite locații”, a adăugat Cătălin Crivineanu.

El a oferit un exemplu pentru eficiența energetică – câți bani se pot economisi pe termen mediu, dacă au loc achiziții de echipamente performante, care vin cu costuri inițiale de 5-10% mai mari. Costurile mereu mai mari cu energia electrică fac ca soluțiile eficiente să aibă tot mai mult sens.

Cătălin Crivineanu s-a referit și la zona de cybersecurity. ”Au fost multe cazuri în care s-a dovedit că orice echipament conectat la internet poate fi atacat, distrus sau i se poate altera modul de funcționare. Eaton este singurul producător care are dublă standardizare în ceea ce privește securitatea cibernetică”, a mai spus el.

Conferința “Orașe inteligente – ce putem face azi” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Automobile Bavaria Group, Consolight, Eaton Electric, Enel X, Flash Lighting Services, LAPP Romania, Phoenix Contact, REI Group, Sixt, Signify.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *