Acasă » Interes general » CE propune noi reguli pentru tranziția energetică către o energie curată

CE propune noi reguli pentru tranziția energetică către o energie curată

1 decembrie 2016
Interes general
energynomics

Comisia Europeană a prezentat miercuri un pachet de măsuri pentru a menține Uniunea Europeană competitivă în urma tranziției către o energie curată, pe măsură ce tranziția schimbă piețele mondiale ale energiei, conform oficialillor comunitari.

Comisia dorește ca UE să conducă tranziția către o energie curată, nu doar să se adapteze acesteia. Din acest motiv, UE s-a angajat să reducă emisiile de CO2 cu cel puțin 40% până în 2030, în același modernizând economia UE și furnizând locuri de muncă și creștere economică pentru toți cetățenii europeni. Propunerile de miercuri au trei obiective principale: alocarea unui rol primordial eficienței energetice, ocuparea locului de lider mondial în domeniul energiilor regenerabile și asigurarea unor condiții echitabile pentru consumatori.

Consumatorii sunt jucători activi și centrali pentru piețele de energie ale viitorului. Consumatorii din întreaga UE vor avea, în viitor, de o alegere mai bună în aprovizionare, acces la instrumente fiabile de comparare a prețurilor energiei și posibilitatea de a produce și vinde propria lor energie electrică. Creșterea gradului de transparență și o mai bună reglementare vor conferi mai multe oportunități pentru ca societatea civilă să se implice mai mult în sistemul energetic și pentru a răspunde la semnalele de preț. Pachetul conține, de asemenea, o serie de măsuri menite să protejeze consumatorii vulnerabili.

Vicepreședintele pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič, a declarat: „Pachetul de astăzi va stimula tranziția către o energie curată prin modernizarea economiei noastre. După ce a condus inițiativa climatică la nivel mondial, în ultimii ani, Europa oferă acum un nou exemplu, prin crearea condițiilor necesare unor locuri de muncă durabile, creșterii economice și investițiilor. Propunerile de astăzi ating toate sectoarele legate de energie curată: cercetare și inovare, competențe, clădiri, industrie, transport, digital, finanțe – pentru a numi doar câteva. Aceste măsuri vor asigura tuturor cetățenilor și întreprinderilor europene mijloacele necesare pentru a profita la maximum de tranziția energetică către o energie curată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *