Acasă » Regenerabile » Ecobat Energy, reprezentanță și centru de service DEYE, promovează sistemele fotovoltaice hibrid cu acumulatori

Ecobat Energy, reprezentanță și centru de service DEYE, promovează sistemele fotovoltaice hibrid cu acumulatori

21 februarie 2025
Regenerabile
energynomics

Miercuri, 9 aprilie 2025, Energynomics în colaborare cu Green Energy Expo & Romenvirotec, organizează conferința „Ziua Energiei cu Energynomics”, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bd. Mărăşti 65-67, pavilion B2 – o platformă ideală pentru a demonstra angajamentul companiilor față de inovații și soluții ecologice. De asemenea, conferința și expoziția vor expune cele mai recente evoluții în tehnologiile de energie regenerabilă și eficiență energetică. În pregătirea întâlnirii din aprilie, am discutat cu Ecobat Energy, una dintre companiile expozante.

 

În ce constă oferta de soluții inovatoare sau tehnologii noi pe care le aduce Ecobat Energy la Green Energy Expo & Romenvirotec?

Ecobat Energy se prezintă la Green Energy Expo & Romenvirotec cu soluții complete de sisteme fotovoltaice integrate, stocare de energie și management inteligent al consumului. Vom pune accent pe sistemele de stocare Deye All-in-One de 61,44 kWh, ideale pentru aplicații rezidențiale și industriale; important de notat că sistemul de stocare Deye All-in-One este IP65 astfel că se poate instala la exterior, fiind utilizat în aplicații șantierele de construcții, în agricultură și ca sistem de back-up pentru instituții medicale.. De asemenea, prezentăm soluții complete pentru programele guvernamentale “Casa Verde Fotovoltaice”, Electric UP, RePower.

 

V-ați referit la Casa Verde Fotovoltaice”, Electric UP, RePower. Cum influențează reglementările actuale și schemele de sprijin dezvoltarea sectorului fotovoltaic în România?

Reglementările actuale, inclusiv programele „Casa Verde Fotovoltaice’ și Electric Up, sunt un impuls semnificativ pentru dezvoltarea pieței de fotovoltaic din România. Totuși, birocrația excesivă și perioadele lungi de aprobare/rambursare pot frâna implementarea rapidă a proiectelor și, în general, aceste întârzieri au avut ca rezultat o scădere a vânzărilor. Considerăm că digitalizarea proceselor de avizare și o mai bună coordonare interinstituțională, cu termene clare ar accelera tranziția către energia verde.

 

Care sunt principalele provocări în integrarea energiei solare în sistemul energetic și ce soluții vedeți dumneavoastră pentru a le depăși?

Una dintre principalele provocări este variabilitatea producției fotovoltaice, care poate afecta stabilitatea rețelei. Soluția o reprezintă stocarea eficientă a energiei, folosind acumulatori, în paralel cu modernizarea SEN și, ideal, dezvoltarea rețelelor inteligente care pot gestiona fluxurile fluctuante de energie. Implementarea unor sisteme avansate de prognoză a producției și consumului va ajuta de asemenea la echilibrarea sistemului. Dacă ne uităm la realitatea din teren, soluția cel mai ușor de implementat este cea prin care actualii/viitorii prosumatori își instalează sisteme fotovoltaice hibrid cu acumulatori ajutând astfel la stabilizarea rețelei și având avantajul unui back-up atunci când apar pene de curent.

 

Ce tip de temeri sau neînțelegeri la nivelul potențialilor clienți veți aborda cu vizitatorii de la Green Energy Expo & Romenvirotec  pentru a face tehnologiile solare mai atractive pentru aceștia?

Principalele reticențe pe care pe care le-am întâlnit, în general, atât noi direct în calitate de importator, cât și în feedback-ul venit de la partenerii noștri instalatori sau revânzători, sunt legate de idea costurilor inițiale ridicate, durata amortizării investiției și temeri privind fiabilitatea echipamentelor. Vom pune accent pe clarificarea acestor aspecte, demonstrând că sistemele moderne sunt fiabile, eficiente, iar cu noile soluții de stocare, recuperarea investiției este mai rapidă. Vom sublinia, așa cum facem de peste 13 ani de zile, beneficiile pe termen lung: reducerea facturilor și independența energetică.

 

Cum vedeți evoluția pieței fotovoltaice din România pe termen mediu și lung și ce rol își propune compania dumneavoastră în acest context?

Piața fotovoltaică din România se află într-o etapă de creștere accelerată, susținută de cererea crescută de soluții verzi și de nevoia de reducere a dependenței energetice. Pe termen mediu și lung, anticipăm o tranziție către soluții integrate, care combină producția fotovoltaică, stocarea și managementul inteligent al energiei. Ecobat Energy, în calitate de reprezentanță și Service Center DEYE și-a propus să devină un lider în furnizarea acestor soluții personalizate, adaptate atât pentru clienți rezidențiali, cât și pentru sectorul industrial.

 

Ne vedem la Green Energy Expo & Romenvirotec!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *