În contextul actual al energiei regenerabile, consumul excesiv de energii neregenerabile, cum ar fi combustibilii fosili, continuă să aibă un impact semnificativ asupra mediului, iar din acest punct de vedere trebuie acordată o tot mai mare importanță sectorului de eficiență energetică a clădirilor, a declarat Gabriela Tulbureanu, PV Systems Designer la Photon Energy, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.
Photon Energy dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice de peste 1.200 MWp la nivel global, din care peste 600 MWp sunt în Australia. Compania monitorizează și analizează în timp real 120 de proiecte din întreaga lume.
Totodată, clădirile și transporturile, alături de industrie, sunt principalii consumatori de energie și sursele cele mai importante de emisii. Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul total de energie al Uniunii și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră generate de sectorul energetic.
DESCARCĂ PREZENTAREA GABRIELEI TULBUREANU
Conform Planului Național Integrat în Domeniul Energiei și Climei, România s-a angajat să atingă o cotă de consum din surse de energie regenerabilă de 42,5% până în 2030 și 89,9% până în 2050. În acest context, țara vizează dezvoltarea unei capacități de 11,1 GW de energie solară până în 2030. Potrivit International Energy Agency (IEA), emisiile globale de CO2 provenite din combustibilii fosili au crescut cu 1,1% în 2023 și au ajuns la un nou nivel record de 37,4 miliarde de tone.
Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, și cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, BCR, Celestica, CRC Energy, Datacor, Fortza.ro, ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Photon Energy, Polytrade Global, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy.