Electrica a anunțat că a fost finalizat auditul extern care a avut ca obiectiv evaluarea achiziţiei de certificate verzi derulată în primul semestru al anului 2016 de către Electrica Furnizare și că nu vor exista copromisuri de la linia etică impusă de noul statul de societate deschisă.
În prezent raportul auditorului a fost transmis Consiliului de Administrație al Electrica SA, spre analiză.
”În acest moment nu pot fi date publicității date din raport dar, în spiritul transparenței caracteristice unei companii listate la bursă, după încheierea procesului de analiză, Electrica SA va comunica tuturor părților interesate concluziile, precum și orice măsuri adoptate, cu respectarea legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro.
”Reafirmăm cu tărie faptul că Electrica nu va face niciun compromis în privința unor eventuale abateri etice, a fraudelor și a oricărui aspect de neconformitate care ar aduce prejudicii de imagine și comerciale, afectând prestigiul și performanța Grupului Electrica.”
Electrica a adoptat Codul de Etică și Conduită Profesională al Grupului și la nivelul Electrica Furnizare, iar acesta prevede printre altele implementarea “Politicii privind evitarea și combaterea conflictelor de interese”, au spus anterior oficialii companiei.
”Pe baza declarațiilor de interese depuse până la data de 1 iunie 2016 s-a realizat o mapare a potențialelor conflicte de interese. S-au identificat astfel situații preexistente adoptării Codului și Politicilor. Grupul Electrica analizează în prezent posibilitatea de eliminare a acestor conflicte de interese, cu respectarea legislației muncii și altor prevederi legale aplicabile”.
În același timp, Electrica a fost prima companie în care statul deține un pachet important de acțiuni care a lansat un avertizor de integritate.