Bogdan Tudorache
Grupul Electrica a publicat cel de-al cincilea Raport de sustenabilitate, aferent activității din anul 2020, când au fost realizate investiții de peste 600 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de distribuție, cu rezultate evidente în ceea ce privește performanța rețelei.
Totodată, grupul a realizat investiții în valoare de 3 milioane lei în domeniul protejării biodiversității și de 14,36 milioane lei în domeniul protecției mediului.
În anul 2020, din totalul deșeurilor colectate la nivel de Grup, 61% au fost valorificate prin reciclare. Totodată, Electrica a plătit, în anul 2020, contribuții în valoare de 1,232 miliarde lei la bugetele de stat și locale. Electrica a rămas unul dintre cele mai puternice branduri românești, un partener de încredere – cu peste 3,8 milioane de utilizatori, unul dintre cei mai importanți angajatori – cu peste 8.100 de angajați, o companie responsabilă față de comunitățile în care își desfășoară activitatea și un investitor de top în infrastructura energetică a României.
“Transparentizarea și creșterea performanțelor de mediu, sociale și de guvernanță reprezintă nu doar așteptări firești din partea stakeholderilor, ci și obiective clare ale Grupului Electrica. Recunoaștem importanța și valoarea pe termen lung asociată unor bune performanțe în domeniul sustenabilității, atât pentru acționari, cât și pentru societate, și lucrăm permanent la identificarea de noi posibilități de îmbunătățire a acesteia. În continuare, ne propunem să avem un impact social pozitiv pentru toți cei implicați în lanţul de valoare al companiei, să schimbăm în bine viaţa a milioane de oameni, prin implicarea susținută în comunităţile în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica.
Raportul pentru anul 2020 a fost realizat în urma unui amplu proces de consultare, în care au fost implicate părțile interesate: furnizori, contractori, consultanți, companii cu același obiect de activitate, clienți, autorități de reglementare, ONG-uri și asociații, analiști financiari, instituții de învățământ, autorități locale și mass media.