Derularea lucrărilor de mentenanță a instalații de producere a energiei din surse regenerabile sunt esențiale pentru asigurarea funcționării corecte a echipamentelor pentru întreaga durată de viață proiectată, a declarat Elena Popescu, CEO al Elektra Renewable Support, în cadrul evenimentului “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” organizat la Oradea de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei.
”Pe toți ne interesează să avem proiecte pe termen lung, nu să avem o investiție care în doi ani, cinci ani va muri, ci un proiect pe 10-15-20 de ani. Totul depinde de operare și de programele de mentenanță. Dacă ne preocupăm să întreținem, vom avea tot mai mult”, a spus Popescu.
Compania oferă soluții operaționale complete pentru proiectele de energie regenerabilă și este specializată în centralele electrice eoliene și fotovoltaice. Elecktra Renewable Support operează peste 400 MW instalați în unități regenerabile din Europa și România.
Compania a dezvoltat soluții pentru proiecte de energie verde cu o capacitate totală de producție de peste 900 MW, dintre care peste 350 MW sunt în monitorizare, operare și mentenanță și peste 450 MW în dezvoltare.
Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 12,4 milioane de lei, cu 42,5% mai mare comparativ cu nivelul de 8,7 milioane de lei în 2021, și un profit net 0,3 milioane de lei, față de 0,9 milioane de lei în 2021.
Conferința de la Oradea a fost a doua dintr-o serie de 5 programate de platforma de comunicare Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Proiectul este finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021.