Elektra Renewable Support are contractate proiecte de dispecerizare, monitorizare și operare pentru unități de producție de energie din surse regenerabile de peste 1.000 MW, a declarat Elena Popescu, CEO-ul companiei, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics.
Totodată, compania are în monitorizare, operare și mentenanță proiecte eoliene care cumulează o putere de 350 MW.
Compania livrează servicii de consultanță tehnică și inginerie, dispecerizare, monitorizare SCADA, operare tehnică, mentenanță și operare comercială pentru centralele electrice regenerabile.
Potrivit lui Popescu, proiectele din al doilea val de regenerabile sunt mai mari și dispun de mai mulți bani față de cele din primul val, din urmă cu peste zece ani. În același timp, utilizarea experienței acumulate anterior are potențialul de a diminua costurile instalării noilor unități de producere a energiei.
”Acest al doilea val este foarte bun pentru noi pentru că ne putem utiliza experiența de mai bine de zece ani în dezvoltarea de proiecte din surse regenerabile. Putem acoperi întreaga plajă de necesități. Noi ne-am îmbunătățit procesele și am învățat din propriile greșeli”, a adăugat Popescu.
Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.