Compania Enel a fost inclusă, pentru al cincilea an consecutiv, în indicele STOXX Global ESG Leaders, care clasifică cele mai performante companii din perspectiva practicilor de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), conform unui comunicat remis energynomics.ro. Enel a fost, de asemenea, confirmat în sub-indicii STOXX Global ESG Social Leaders și STOXX Global ESG Governance Leaders pentru rezultatele deosebite în ceea ce privește practicile sociale și de guvernanță. Endesa, subsidiara spaniolă a Enel, a fost inclusă, de asemenea, în cadrul celor trei clasamente.
Această reușită marchează a treia recunoaștere la nivel international obținută de Enel în luna septembrie 2018 în ceea ce privește perfomanțele sale în sfera sustenabilității, după includerea sa din nou în indicele global de Sustenabilitate Dow Jones și în indicele Thomson Reuters pentru Diversitate și Incluziune.
Indicele STOXX Global ESG Leaders reprezintă un clasament al companiilor globale cu performanțe remarcabile în ceea ce privește standardele de mediu, sociale și de guvernanță, conform indicatorilor ESG (Environmental, Social and Governance) puși la dispoziție de către Sustainalytics, un furnizor independent, lider în domeniul cercetării ESG și guvernanței corporative și al evaluării pentru investitori.
Pe lângă acest indice, Grupul Enel este inclus și în alți indici de sustenabilitate de top, precum indicele global de Sustenabilitate Dow Jones, Indicii Euronext Vigeo, Indicele Carbon Disclosure Leadership și Indicele Thomson Reuters pentru Diversitate și Incluziune.
Angajamentul Enel de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate, recunoscut prin includerea sa în acești indici, atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor ESG, ale căror participaţii în cadrul companiei sunt în creștere constantă, reprezentând peste 8,6% din capitalul social al Grupului la 31 decembrie 2017, cu o creștere de 46% față de 2014. Această creștere reflectă importanța crescută pe care piața financiară o acordă elementelor non-financiare, ca recunoaștere a rolului pe care acestea îl au în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung.