Acasă » Electricitate » Enel și ENAP conectează la rețea prima centrală geotermală din America de Sud

Enel și ENAP conectează la rețea prima centrală geotermală din America de Sud

4 aprilie 2017
Electricitate
energynomics

Prima centrală geotermală din America de Sud, Cerro Pabellón, construită de filiala pentru energii regenerabile a grupului Enel, Enel Green Power Chile și compania de hidrocarburi deținută de statul chilian, Empresa Nacional del Petroleo („ENAP“), a început livrarea de energie electrică în Norte Grande Interconnected System (SING, sau Sistema Interconectado del Norte Grande), care deservește nordul Chile.

Centrala Cerro Pabellón de 48 MW este localizată în Ollagüe, în regiunea Antofagasta, la 4.500 de metri deasupra nivelului mării, în deșertul Atacama, și este prima centrală geotermală de entalpie înaltă la scară largă din lume construită la această altitudine. Centrala este compusă din două unități cu o capacitate brută instalată de 24 MW fiecare și este deținută de Geotérmica del Norte S.A. („GDN“), o companie mixtă controlată de EGPC (81,7%), cu participații din partea ENAP (18,3%).

„Generarea de energie la Cerro Pabellón este un punct de reper important pentru noi în Chile“, a declarat Guido Cappetti, directorul GDN. „Datorită experienței noastre geotermale unice, am putut să valorificăm o parte din potențialul geotermal imens din Chile, consolidând angajamentul Enel și al ENAP  de a contribui la diversificarea mixului de generare chilian, printr-o nouă resursă de energie regenerabilă.“

Centrala va putea produce aproximativ 340 GWh pe an, echivalentul nevoilor de consum ale peste 165.000 de gospodării din Chile, evitând în același timp emisii anuale în atmosferă de peste 166.000 de tone de CO2.

Cerro Pabellón încorporează cea mai avansată tehnologie geotermală, făcând-o potrivită pentru condițiile extreme din această zonă caracterizată de temperaturi cu fluctuații puternice și de altitudini foarte mari. Pentru a genera energie, centrala extrage fluidul geotermal din rezervorul descoperit în timpul etapei de explorare a proiectului și, odată ce fluidul finalizează procesul de generare a energiei electrice, acesta este injectat înapoi în rezervor, garantând durabilitatea pe termen lung a resursei.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *