Acasă » Interes general » Digitalizare » Enel vinde 50% din Open Fiber pentru 2,65 mld. euro

Enel vinde 50% din Open Fiber pentru 2,65 mld. euro

5 august 2021
Digitalizare
Gabriel Avăcăriței

Enel informează că au fost semnate contractele referitoare la vânzarea întregii participații deținute la Open Fiber, ca urmare a anunțului din comunicatele de presă anterioare din 17 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021. Este vorba despre 50% din capitalul social al Open Fiber.

Mai exact, contractul referitor la vânzarea a 40% din capitalul social al Open Fiber către Macquarie Asset Management implică o contravaloare de 2,12 miliarde de euro și include transferul a 80% din partea Enel a împrumutului acționarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate. În conformitate cu ceea ce a fost deja anunțat, contractul prevede că valoarea de mai sus va fi majorată la o rată de 9% pe an, calculată de la 1 iulie 2021 și până la încheierea tranzacției.

Contractul referitor la vânzarea a 10% din capitalul social al Open Fiber către CDP Equity SpA („CDPE”) implică, totodată, contravaloarea de 530 milioane de euro și include transferul către CDPE a 20% din partea Enel a împrumutului acționarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate.

Contractele menționate mai sus includ, de asemenea, recunoașterea câștigurilor în favoarea Enel, legate de evenimente viitoare sau cele neprevăzute, descrise în comunicatele de presă din 17 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021.

Încheierea vânzării către Macquarie Asset Management și CDPE a întregii participații deținute de Enel în Open Fiber, preconizată pentru ultimul trimestru al anului 2021, este supusă unei serii de condiții, inclusiv:

  • obținerea, de către băncile care creditează Open Fiber, a derogărilor necesare pentru transferul către Macquarie Asset Management a pachetului de 40% al Enel în Open Fiber;
  • obținerea diferitelor autorizații administrative necesare pentru transferul către Macquarie Asset Management și CDPE a întregului pachet Enel în Open Fiber, în special în legătură cu procedura golden power (drept de veto) a Președinției Consiliului de Miniștri al Italiei și cu aprobarea care urmează să fie emisă de Autoritatea pentru Concurență a UE.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *