În 2017, energia nucleară, cărbunele și gazul natural au fost principalele trei resurse energetice utilizate în Uniunea Europeană, se arată într-un raport al companiei petroliere italiene ENI.
Defalcat, energia nucleară este responsabilă pentru producerea a 829,9 TeraWatti-oră (TWh), reprezentând 26,5% din producția totală. Cărbunele a fost utilizat în producția a 669 TWh, constituind 20,6% din producția totală, iar gazul natural a fost utilizat în producerea a 638,9 TWh, adică 19,7% din producția totală.
Acestea sunt urmate de energia eoliană (364,3 TWh), hidroenergia (294,5 TWh), biomasă – etanol, lemn, deșeuri – (196,2 TWh), energie solară (119 TWh) și alte surse (132,1 TWh). Puse laolaltă însă, sursele verzi de energie au fost responsabile pentru generarea a 30% din total, mai mult decât oricare altă sursă, inclusiv cea nucleară.
În total, la nivel european au fost produși 3,243,9 TeraWatti-oră (TWh), conform zf.ro.
Compania a conceput și un clasament al celor mai mari consumatori de gaz natural.
Astfel, cu un consum de peste 30 de miliarde de metri cubi se numără Germania, Olanda, Marea Britanie, Italia, Spania și Franța. Polonia se apropie, de asemenea, de limita de 30 de miliarde de metri cubi.
Cu un consum între 5 și 30 de miliarde de metri cubi de gaz, România este inclusă în rândul consumatorilor de nivel mediu, alături de Grecia, Portugalia, Belgia sau Austria.
Pe sectoare, 38,5% din gazul natural utilizat la nivel european a fost destinat consumului casnic sau al centrelor comerciale, un procentaj de 31% a fost utilizat pentru generarea de electricitate, 26% proceselor industriale si 4% pentru alte scopuri.
Energia se masoara in terawați-ora , nu in ceea ce scrieti dvs.
Articolul este insa foarte interesant. Multumiri!
Am corectat! Mulțumim pentru sesizare și ne cerem scuze pentru neglijență!