Companiile Baran (Israel), Telemenia și Energobit au depus împreună o ofertă de participare la licitația deschisă pentru proiectarea și execuția centralei termo-electrice în sistem de cogenerare din cadrul CET Govora, Lotul 1. Contractul are o valoare estimată la 534 milioane lei (aproximativ 110 milioane de euro), fără TVA, conform Transilvania Business. Durata de implementare a acestui proiect a fost stabilită la 25 de luni de la semnarea Ordinului de începere, la care se mai adaugă perioada de garanție de 24 de luni.
Noua centrală de producere a energiei termice si electrice (Lot 1) va avea o capacitate totală instalată de circa 145 MWt. Aici se va utiliza o instalație de cogenerare de înaltă eficiență, dotată cu motoare care vor folosi un combustibil pe bază de gaze naturale și o instalație cu cazane de apa caldă, cu același tip de combustibili, la care se adaugă instalațiile auxiliare.
Potrivit Caietului de sarcini, aceasta nouă configurație a sursei SACET Râmnicu Vâlcea va beneficia de racordare la instalația de gaz printr-o cale nouă de acces la stația SRM Transgaz existentă. La fel se va întâmpla și în cazul rețelelor de apă existente, la SEN, în stația de 110 kV Govora care există în momentul actual.
Proiectul prevede și construcția unei centrale termo-electrice care va utiliza biomasa. Capacitatea termică nominală a acesteia va fi de minimum 5 MWt si 1,8 Mwe, evaluată la 10,11 milioane de lei (Lot 2). Licitatia pentru acest lot a fost anulata, deoarece nu a fost depusa nicio oferta.
Participanții la licitația pentru Lotul 1 sunt:
Asocierea Baran Israel Ltd (lider) – Telemenia Ltd (Israel), cu subcontractanți/ terți companiile Energobit Control Systems Cluj-Napoca, Baran Group Limited, East European Business Center (EEBC, București), Baran România, AUA Energy Ltd (Israel), Tibpet (Târgu Mureș), ELM Electromontaj Cluj și Termoenergetika Inzenjering Proizvodnja Odrzavanje Doo (Serbia).
Asocierea Elsaco Electronic Botoșani (lider) – Elsaco Engineering – Energomontaj, cu subcontractanții BAT Mediaș, Aquaterm Green Energy Botoșani, Electroechipament Industrial Reșița, MARSAT Roman și Greenviro Cluj-Napoca.