Acasă » Evenimente Trecute » Evenimente Trecute Recomandate » Băncile din România nu mai vor doar să distribuie bani străini

Băncile din România nu mai vor doar să distribuie bani străini

13 iunie 2013
Evenimente externe
energynomics

A doua ediție a summit-ului bancar ZF Bankers Summit’13 a reunit intre 12 şi 13 iunie reprezentanți de top ai sistemului bancar din România, oficiali ai Băncii Naționale și ai Asociației Române a Băncilor, lideri ai generației tinere de bancheri și analiști economici pentru a discuta subiecte care au un impact profund asupra modului în care se desfășoară afacerile băncilor în acest moment.

În cadrul evenimentului, comunitatea de afaceri a dezbătut timp de două zile teme de mare interes pentru eficientizarea activităților economice și financiare. Unele dintre acestea au privit identificarea investitorilor de retail și corporate în obligațiuni emise de bănci, relațiile cu instituțiile financiare internaționale, starea unui sistem bancar supra-aglomerat, stocul de credite neperformante ori capacitatea de a construi un sistem care să fie cât mai imun la contagiuni regionale și care să fie capabil să facă față șocurilor.

Au fost evaluate și nevoile de finanțare ale sistemului bancar românesc, si instrumentele pe care aceste organizații le au la dispoziție pentru ca raportul dintre active (lichidități proprii, depozite, imobile) și pasive (e.g. credite, împrumuturi pentru finanțarea de afaceri, investiții pe piețele financiare ori în obligațiuni) să nu le pună în pericol existența. Astfel de discuții deschise și interactive au prilejuit analize structurale ale sistemului bancar în întregimea sa, iar reprezentanții din managementul superior al unor companii de profil cu cote de piață importante au avut ocazia să culeagă informații valoroase.

O discuție cu totul specială a fost cea privind importanța monedei euro pentru sistemul bancar românesc. S-au făcut observații cu privire la semnificațiile îndepărtării orizontului de adoptare a euro, iar în acest context au fost discutate perspectivele renunțării la raportarea forțată la euro și o mizare mai mare pe creditarea în lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *