Proaspăt înscris într-un partid politic, avocatul Remus Borza recunoaște că firma pe care o conduce, Euro Insol, a depus o ofertă ” în cadrul unei proceduri transparente şi competitive derulate de Consiliul de Administraţie al Hidroserv pentru desemnarea administratorului judiciar”, conform unui comunicat remis energynomics.ro.
”Oferta financiară iniţială a Euro Insol avea un onorariu fix şi variabil de 0 lei. Ulterior fiind sesizaţi cu o posibilă fapta de concurenţă neloială, riscând excluderea din profesie, am solicitat un onorariu fix de 1.000 de euro/luna şi un onorariu variabil/succes de 0 lei, de câteva zeci de ori mai mic decât al celorlalţi ofertanţi din procedură”, se arată în comunicatul formulat ca răspuns la acuzațiile ministrului Energiei, Victor Grigorescu.
Conform declarațiilor recente ale oficialilor Hidroelectrica, compania de mentenanță Hidroserv nu a intrat încă în procedura insolvenței.
”Domeniul energetic trebuie depolitizat. Este vizibil unde am ajuns din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Separarea apelor e necesară cu atât mai mult cu cât se trăieşte de cele mai multe ori din zvonistica bine ţintită. Ultimul caz e situaţia incertă din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibilă insolvenţă, dacă s-ar pune problema, trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei”, declară ministrul Grigorescu pe un site de socializare.
”Zvonurile cum că acela care va administra posibila insolvenţă este Remus Borza nu fac decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece aceasta. Sunt convins că d-nul Remus Borza, care a ales o carieră politică, înţelege că e mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul. În ceea ce priveşte Hidroserv, aş vrea că singurele interese care îi vor dicta alegerile să fie propriile interese, împreună cu cele ale acţionarului Hidroelectrica”, susține Grigorescu.