« Toate evenimentele

Abordare internațională Londra: Viitorul energetic al României

10 Mar 2025 @ 10:00 - 15:00

Luni, pe 10 martie, de la ora locală 10:00, Energynomics organizează la Belgrave Square numărul 1, SW1X 8PH, Londra, prima reuniune din acest an în afara României. Conferința B2B, în format in-person, este menită să reunească experți români și factori de decizie din industria energetică, cu omologii lor din orașul gazdă, pentru a facilita un schimb de idei și o viitoare cooperare de afaceri.

Scopul nostru este de a atrage noi investiții din partea celor mai mari jucători internaționali în România și de a încuraja parteneriatele de afaceri cu omologii români prin facilitarea unui forum de discuții între companiile din Marea Britanie interesate de piața românească.

Ne propunem să oferim companiilor românești oportunitatea de a-și prezenta capacitățile și dorința de a lucra și de a se asocia cu cei mai puternici jucători internaționali.

OBIECTIV

Conversația din 10 martie este menită să pună în legătură instituțiile financiare, firmele de private equity și companiile energetice din Marea Britanie cu părțile interesate din domeniul energetic din România, promovând oportunități de investiții și colaborări pe termen lung.

Accentul va fi pus pe tranziția României către energia verde, dezvoltarea infrastructurii și securitatea energetică regională. Evenimentul va evidenția rolul strategic al României ca centru energetic în Europa de Sud-Est și beneficiile reciproce ale investițiilor britanice.

 

AGENDA

09:30 – 10:00 Înregistrarea invitaților și cafeaua de bun venit

10:00 – 10:05 Discurs de bun venit Varinia Radu, CEO Energynomics

10:05 – 10:10 HE Laura Popescu, Ambassador of Romania to the UK

10:10 – 10:15 HE Giles Portman, HM British Ambassador to Romania

10:15 – 10:25 Florin Spătaru, State Counsellor Romanian Government

10:25 – 10:35 Jaroslava Korpanec, Partner and Head of Central and Eastern Europe, Actis Energy Infrastructure

10:35 – 11:30 SESIUNEA 1: OPORTUNITĂȚI MAJORE PE PIAȚA DE ENERGIE DIN ROMÂNIA

Cadrul de reglementare și elaborarea politicilor * Extinderea energiei regenerabile: strategii și provocări * Oportunități de investiții și finanțare * Colaborare pentru infrastructura energetică

  • Alastair Hammond, CEO of Rezolv Energy
  • Will Herlinger, Head of Investment Nala Renewables
  • Maria De Melo, Principal, Energy Policy EBRD
  • Adrian Stan, Founder and Chairman of the Board AJ BRAND
  • Stelian Favieli, Managing Partner Nofar Energy
  • Breandan MacAmhlaoibh, CTO Energy, WELink Group

Moderator: Varinia Radu, CEO Energynomics

 

11:30 – 11:40 Pauză de cafea

11:40 – 11:50 George Niculescu Președintele ANRE

11:50 – 12:40 SESIUNEA 2: CEA MAI BUNĂ ABORDARE PENTRU INVESTIȚIILE ÎN REGENERABILE

Identificarea proiectelor de energie regenerabilă cu potențial ridicat * Parcurgerea proceselor juridice și administrative * Strategii de intrare pe piață pentru noii investitori * Gestionarea și diminuarea riscurilor în cadrul proiectelor de energie regenerabilă

  • Andrew Buglass, Honorary Consul of Romania in Surrey and Kent
  • Joel Burghoff, Associate Director, Energy Europe, EBRD
  • Edward Randolph, Investment Director, Amber Infrastructure
  • Wandile Mamba, Vice President, GE Vernova Financial Services
  • Elena Popescu, CEO Elektra Renewable Support
  • Ciprian Bodiu, Head of Sales Parapet GmbH

Moderator: Corneliu Bodea, Președinte al Centrului Român al Energiei și CEO al Grupului Adrem

12:40 – 12:50 Pauză de cafea

12:50 – 13:40 SESIUNEA 3: NOI TEHNOLOGII ȘI CAPACITĂȚI COMUNE PENTRU LANȚUL DE APROVIZIONARE CU ENERGIE

Tehnologii inovatoare în domeniul eficienței energetice * Sisteme de stocare a energiei în baterii și optimizarea rețelei * Lanțuri valorice pentru captarea și stocarea carbonului * Hidrogenul ca factor de schimbare a jocului în decarbonizare * Îngrășăminte și blue/green ammonia * E-mobility – infrastructură hardware și software * Optimizarea eficienței lanțului de aprovizionare în sectorul energetic * Crearea unor lanțuri de aprovizionare rezistente și durabile * Colaborare și integrare transfrontalieră * Abordări inovatoare pentru gestionarea lanțului de aprovizionare

  • Filip Radu, co-founder Silmaril Storage
  • Dan Cojocaru, Director, Fertilizer Industrial Services Ltd
  • Jason Howlett, CEO of GivEnergy
  • Dor Marian, Founder Wiren
  • Nicolas Pleșea, Managing Director Adrem Asset Management

Moderator: Gabriel Avăcăriței, Redactor șef Energynomics

 

13:40 – 15:00 Prânz de afaceri și networking

 

Limba oficială a evenimentului este ENGLEZA.

 

PARTENERIAT STRATEGIC PUTERNIC

De mai bine de 20 de ani, relațiile dintre România și Marea Britanie sunt structurate pe cadrul solid al unui Parteneriat Strategic.

Cooperarea sub umbrela Parteneriatului Strategic se concentrează pe șase domenii prioritare, printre care securitatea cibernetică, tehnologia și amenințările hibride; precum și promovarea comerțului, investițiilor și antreprenoriatului.

 

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică din România și Marea Britanie, precum și din sectoarele conexe.

Vor fi prezentate exemple practice, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările participanților.

Eveniment recomandat de ANRE, British Romanian Chamber of Commerce – BRCC, Continental Europe Energy Council – CEEC, Centrul Român al Energiei – CRE, Șerban & Musneci Associates și Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze – IOGP.

Conferința „Abordare Internațională – Londra” este organizată de Energynomics, cu susținerea partenerilor noștri AJ Brand, Elektra Renewable Support, Adrem Asset Management, Enexus, Nofar Energy, Parapet, Wiren.

Au confirmat deja participarea în asistență reprezentanți din partea Actis Energy Infrastructure, Adriatic Metals, AJ Brand, Allianz Capital Partners, Amber Infrastructure, Amundi, ANRE România, Aquarius Energy Developments srl, BERD, Bosch, BP, British Embassy In Bucharest, BVG Associates, CleanTech, Consulate General of Romania in Manchester, CRE, ECOVERS Insurance Broker, Electromontaj SA, Emissary Partners, EPI Group, EST, Fertilizer Services, GivEnergy, Gowling WLG, GreenEnco Ltd, Gulermak, HZ Power Limited, ICIS, Igneo Infrastructure Partners, I-On Asia, ITM Power plc, Korkia, Kreen Energy, Lab Energy Advisers, Lisscom SRL, Nofar Energy, Pacific Green, Parapet, Rezolv Energy, Romanian Embassy to the UK, RomCapital Invest, RTG Solar Energy, Rubix, ScottishPower, Silmaril Storage S.A., SOL Renewables, Starlight/Nextenergy, TechnipFMC, TLT LLP.

Teme

  • Deblocarea tranziției ecologice: Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă în România, cu accent pe inițiativele privind energia solară, eoliană și hidroelectrică sprijinite prin fonduri UE și stimulente interne.
  • Rolul investițiilor britanice în securitatea energetică regională: Consolidarea parteneriatelor prin conducta BRUA și alte proiecte de infrastructură care conectează România la piețele UE.
  • Rolul capitalului privat în decarbonizarea sectorului energetic al României: Explorarea oportunităților de investiții în stocarea bateriilor, modernizarea rețelelor și sistemele energetice inteligente.
  • Consolidarea cooperării în domeniul energiei nucleare: Explorarea oportunităților de colaborare între Regatul Unit și România în proiecte de energie nucleară
  • Capitalizarea resurselor de gaze naturale ale României: Colaborarea în cadrul proiectului Neptune Deep și oportunități conexe offshore și onshore.
  • Valorificarea fondurilor UE pentru tranziția justă: Îndrumarea investitorilor britanici cu privire la accesarea și alinierea la proiectele sprijinite de UE în regiunile industriale și miniere ale României.
  • Instrumente financiare inovatoare: Finanțare structurată, obligațiuni ecologice și parteneriate public-privat pentru proiectele energetice din România.
  • Potențialul economiei hidrogenului: Dezvoltarea de proiecte ecologice pe bază de hidrogen în România și potențiale rute de export către Europa de Vest.
  • Transfer de tehnologie și expertiză: Integrarea inovațiilor britanice în domeniul tehnologiei energiei regenerabile cu nevoile României.
  • România ca poartă energetică: Investiții care îmbunătățesc coridoarele de transport al energiei și interconectarea în Europa de Sud-Est.
  • Dinamica reglementărilor și a pieței: Înțelegerea reformelor pieței energetice din România, a PPA-urilor și a stimulentelor pentru investitori.

 

Parteneri strategici

Parteneri

Evenimente următoare

Locație

Vorbitori


ES Laura Popescu
Ambasadorul României în Regatul Unit

ES Giles Portman
Ambasadorul Regatului Unit în Romania

George Niculescu
Președintele ANRE

Florin Spătaru
State Counsellor Romanian Government

Jaroslava Korpanec
Partner and Head of Central and Eastern Europe, Actis Energy Infrastructure

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics

Contact

events@energynomics.ro