Energy Breakfast Club – Clădiri inteligente pentru un consum energetic eficient (27 apr)
27 Apr 2016 @ 09:00 - 13:00
Miercuri, 27 apr, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Clădiri inteligente pentru un consum energetic eficient. Vom analiza împreună un domeniu în care obligaţiile sunt tot mai presante, iar oportunităţile dintre cele mai promiţătoare. [formularEveniment]
a
Eveniment desfăşurat sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE.
Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Elektra Invest, Ridgid, SGS România, Consiglieri.
a
VORBITORI
a
Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
Sirma Caraman va prezenta audienţei noutăţile cu privire la Planul Naţional de Eficienţă Energetică, în contextul în care mediul privat este tot mai activ în implementarea de soluţii de reducere a costurilor şi consumurilor.
a
a
a
Rafael Mărculescu, preşedintele Asociaţiei KNX România
Absolvent al facultăţii de Mecanică Fină din cadrul UPB, „KNX Partner” şi „KNX Tutor” certificat din partea Asociaţiei Internaţionale KNX cu sediul la Bruxelles, Diplomă Profesională în Management de la Open University Business School .
Pasionat de automatizările pentru clădiri, a susţinut zeci de prezentări despre tehnologia automatizărilor pentru clădiri şi beneficiile acestora, cum ar fi siguranţa şi eficienţa energetică. A organizat şi susţinut cursuri tehnice KNX de care au beneficiat deja sute de proiectanţi, electricieni şi studenţi. A colaborat cu România Green Building Council în cadrul cursului „Lighting Design & Smart Buildings” precum şi a al altor evenimente.
Este unul din iniţiatorii Asociaţiei „KNX ROMÂNIA” şi actual preşedintele acestei organizaţii profesionale.
a
a
Elena Popescu, project manager Elektra Invest
Elektra Invest este o companie specializată în proiectarea şi construcţia / întreţinerea instalaţiilor electrice, a punctelor de conexiuni şi staţii de transformare, respectiv operarea şi întreţinerea acestora, inclusiv monitorizarea permanentă prin dispecerat autorizat.
Managementul energiei reprezintă gestionarea tuturor elementelor implicate în proces. Un element esenţial este energia reactivă generată sau absorbită din sistem. Elena Popescu va veni cu explicaţii privind reglementările aplicabile cu privire la încadrarea energiei electrice reactive, respectiv posibilităţi de reducere a cheltuielilor de proiect (clădiri sau parcuri industriale).
a.
a
a
Claudiu Butacu, preşedinte EFdeN
Locuința EFdeN este una modulară și ușor de construit ce poate fi dezvoltată pe orizontală și verticală și comercializată într-un singur exemplar sau sub forma unui ansamblu rezidențial.
Claudiu Butacu va prezenta propunerea EFdeN de realizare a unui ansamblu rezidențial verde și sigur cu un plan de urbanism inteligent, o soluţie gândită să rezolve problema mobilității și a densității cu care se confruntă orașele, prin crearea de poli de dezvoltare urbană.
a
a
TEMATICĂ
Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sectorul eficienţei energetice a clădirilor. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice).
Clădirile constituie o ţintă esenţială pentru eficienţa energetică în România, unde consumul cumulat în locuinţe, birouri, spaţii comerciale şi alte clădiri nerezidenţiale reprezintă 45% din consumul total de energie.
Birourile şi spaţiile comerciale sunt zonele unde iniţiativa privată şi inovaţia tehnologică au produs deja exemple de reuşită. Acestea sunt modelele testate care pot deveni repere pentru accelerarea Planului Naţional de Eficienţă Energetică.
Descoperiţi la Energy Breakfast Club soluţii verificate pentru clădiri inteligente, cu reduceri majore de consum energetic, şi experţi cu portofoliu solid în acest domeniu.
- Sisteme automate de management al consumului energetic
- Soluţii de îmbunătăţire a sistemelor de iluminat
- Situaţia aplicării Planului Naţional de Eficienţă Energetică
- Îmbunătăţirea reglementărilor pentru a accelera integrarea soluţiilor fotovoltaice on-grid
- Materiale inovatoare pentru nevoi viitoare
- Sisteme și soluții constructive pentru clădiri eficiente energetic
Printre companiile invitate se numără 3M, ABB, Adrem Invest, Aecom, AFI Europe Romania, AHI Carrier, Alukoenigstahl, Ascenta Management, Atalian, Blackwood Property Management, B-lighting, Bog’Art, Cofely Building Services & Maintenance, Corporate Office Solutions (COS), Electrica, Electromagnetica, Enel, EnergoBit, Floreasca Park, Fribourg Development, Genesis, GLL, Globalworth, Greentek, Immofinanz, Iulius Group, KNX Intelligence Buildings, Knight Frank Romania, Lenovo, MHS, NEPI, Philips, Ridgid – Emerson, Schneider România, Sika România, Skanska, Veolia, Vestra, Zublin- Strabag Bucuresti, ZTE.
Participare
Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!
Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.
Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.
Clubul se închide la ora 13.
Evenimente următoare
Nu există evenimente viitoare.