Energy Strategy Summit 2019 – Scriem harta viitorului
11 Jun 2019 @ 09:00 - 18:00
Pe 11 iunie, energynomics.ro organizează cel mai important eveniment al verii pentru industria energetică din România: Energy Strategy Summit 2019.
A 5-a ediţie a summitului reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, la Palatul Regal din București, pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative – după reușita edițiilor din 2018, 2017, 2016 şi 2015.
Energy Strategy Summit 2019 va reuni peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.
Rezervă cel puțin 3 locuri la Energy Strategy Summit 2019, pentru o reducere de 20%! Trimite-ne FORMULARUL completat pe mail: office (at) energynomics.ro!
Energy Strategy Summit 2019 este organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro, cu sprijinul Alpha Bank, AON România, BCR România, Automobile Bavaria Group, CEZ România, Electrica SA, Enevo Group, Fondul Proprietatea, FPPG, Hidroelectrica, ING Bank, MET România Energy, Nuclearelectrica, Petrotel LUKOIL, OMV Petrom, Phoenix Contact, Ridgid – Emerson, Ringhel, Romgaz, ROPEPCA, Safetech Innovations, Stratum Enclosures, Transelectrica.
Parteneri strategici: ACUE, AFEER, AIIR-FV, ARPEE, BusinessMark, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, EFdeN, Klarmedia, PATRES, RWEA și SIER-Tineret, We Translate.
Parteneri media: Radio România Actualităţi
a
Pe 11 iunie, cei mai influenţi factori de decizie din industria energetică românească se vor întâlni în cea mai amplă dezbatere profesională dedicată strategiilor naționale, europene şi corporative, cu sesiuni plenare, prezentări individuale și dezbateri în format masă rotundă.
Cea de-a 5-a ediție a Energy Strategy Summit (11 iunie) va aborda temele de maximă actualitate pentru industria energetică din România și din regiune în acest an. Vor exista 4 sesiuni plenare pentru ca liderii din cele mai dinamice organizații să-și exprime opiniile cu privire la strategiile de investiții, strategiile de integrare și strategiile de transformare. Vom analiza cele mai proeminente sectoare ale momentului: O&G – explorare, transport, procesare, Regenerabile – O&M, prosuming, concurență și Orașe inteligente – eficiență energetică, cogenerare.
Vom continua să stimulam colaborarea inter-instituţională între Guvern, Parlament, autorități locale, organisme de reglementare și parteneri externi. La fel ca în 2018, 2017, 2016 și 2015, energynomics.ro va furniza autorităților un raport cuprinzător al ediției din 2019 al Energy Strategy Summit, pentru ca Guvernul şi autorităţile de reglementare să îl ia în considerare în elaborarea de politici naţionale în domeniul energiei.
CONTEXT 2019
Pe calea către liberalizarea completă, industria energetică din România traversează ape tulburi, mișcate de trei tipuri de strategii: strategiile din teren, strategiile naționale și strategiile europene. Energy Strategy Summit 2019 își propune să ofere tuturor celor interesați informații actualizate despre posibilele abordări și proiectele reale pentru a construi o imagine mai bună a pașilor de urmat – o hartă și, în același timp, o busolă.
Strategiile din teren presupun pur și simplu adaptarea la nevoile stringente ale afacerii în fiecare zi. Influențate de schimbările rapide din piață (de exemplu, creșterea prețurilor), de descoperirea subită a tendințelor ignorate anterior (de exemplu, evoluția prețurilor la certificatele de CO2) sau de modificări legale neașteptate, neanunțate și nepregătite (de exemplu, OUG 114/2018), companiile și autoritățile de reglementare trebuie să ia decizii și să își schimbe abordările pentru a rămâne pe linia de plutire.
Strategiile naționale înseamnă, în cazul României, strategia energetică existentă încă în vigoare pentru perioada 2007-2020, proiectul de strategie pentru orizontul 2030-2050, dar și toate celelalte strategii sectoriale care afectează industria energetică (minerit, agricultură, mediu etc). Oamenii și companiile trebuie să țină cont de toate acestea atunci când încearcă să se pregătească pentru viitorul (apropiat).
Stat membru al UE, România trebuie să respecte toate regulamentele și directivele generate la Bruxelles; Romania ar putea chiar să influențeze forma finală a acestora prin acțiuni de lobby, astfel încât această legislație să țină cont de specificul economiei și al societății românești. Oricum, ceea ce se decide la nivel european devine obligatoriu și pentru România, mai devreme sau mai târziu. Astfel, strategia energetică europeană, precum și politicile privind clima, concurența și securitatea, anticipează în cea mai mare măsură viitorul industriei energetice din România.
Cel mai probabil, Planul național integrat Energie – Schimbări Climatice va deveni, până la sfârșitul acestui an, după revizuirea de către Comisia Europeană, harta care ne va permite să înțelegem unde suntem și către ce ne putem permite să visăm să mergem.
Energy Strategy Summit 2019 este locul perfect pentru a pune la un loc toate aceste idei, pentru a-ți face auzită vocea, pentru a te întâlni și pentru a discuta cu colegii și competitorii cele mai fierbinți teme ale industriei.
AGENDA
Palatul Regal, Sala Oglinzilor
08:30 – 09:00 ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR
09:00 – 09:05 Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor
09:05 – 09:20 Deschidere oficială – Florin Radu Ciocănelea, Consilier de stat pe probleme de energie, Cabinetul Primului Ministru
09:20 – 09:35 Invitat special – Dumitru Chiriță, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE
09:35 – 11:00 SESIUNE PLENARĂ 1 – Strategii de integrare – Extindere multi-market!
“Viitorul ține cu cei curajoși”, se spune. În energie, aceasta înseamnă că a rămâne în interiorul zona de confort te condamnă la irelevanță. Din ce în ce mai multe companii decid să acționeze în afara domeniului lor tradițional sau în afara granițelor naționale, pentru a valorifica noi oportunități sau pentru a reduce pericolele anticipate: de la generare de energie, la furnizare de energie, de la producție de gaze naturale, la producție de electricitate și încă mai departe, de la distribuția de carburanți la infrastructură pentru vehiculele electrice. Vom discuta câteva dintre aceste aspecte, pe baza unor studii de caz și a informațiilor prezentate de decidenți de cel mai înalt nivel.
Speakeri
- Franck Neel, Președintele Federației Patronale Petrol și Gaze – FPPG
- Saniya Melnicenco, President ROPEPCA
- Argentina Tătaru, Director Sucursala Mediaș. Romgaz
- Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments & Manager de fond, Fondul Proprietatea
- Ramona Kurko, Head of Energy&Utilities, Corporate Banking BCR
Moderator: Julian Bowden, Senior Visiting Research Fellow – The Oxford Institute for Energy Studies
11:00 – 11:30 PAUZĂ DE CAFEA ȘI NETWORKING
11:30 – 11:45 Invitat special – Laurian Lungu, co-fondator Consilium Policy Advisors Group – CPAG
11:45 – 13:00 SESIUNE PLENARĂ 2 – Strategii pentru sustenabilitate – Pe baze solide!
Predictibilitate este ceea ce își doresc companiile și ceea ce apreciază cel mai mult acționarii acestora. Această nevoie este cu atât mai presantă atunci când condițiile exterioare sunt agitate și este nevoie de un plus de forță pentru a menține direcția. Din domenii diferite, vorbitorii vor comenta provocările cu care se confruntă, oferindu-ne diagnosticul și soluțiile lor. Ei ne vor prezenta, de asemenea, previziunile cu privire la modul în care fiecare în parte se pregătește pentru evoluțiile anticipate pentru domeniul lor de activitate.
Speakeri
- Ondrej Safar, Country Manager CEZ România
- Anca Dragu, Deputy Director General E.ON România
- Oana Mogoi, Sector Head – Utilities & Natural Resources ING Bank
- Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica
- Petre Stroe, CEO MET România Energy
13:00 – 14:00 PRÂNZ DE LUCRU
14:00 – 14:15 Invitat special – Anton Anton, Ministrul Energiei
14:15 – 15:45 SESIUNE PLENARĂ 3 – Strategii privind tehnologia – Viitorul este aici!
Cei mai mulți dintre noi suntem convinși că există o tehnologie pentru fiecare nevoie profesională pe care o avem. Destul de ciudat, se pare că tehnologia are soluții chiar și pentru nevoi pe care nu le identificăm încă! Furnizorii de tehnologie se bazează pe nevoile și temerile noastre și, de cele mai multe ori, descoperă întâmplător modalități noi și mai bune de a rezolva necunoscutele clienților. Prin urmare, este extrem de important să descoperim ce echipamente, dispozitive și programe informatice sunt disponibile astăzi și ce va apărea pe piață în viitorul apropiat. S-ar putea să fie un răspuns la lipsa forței de muncă, la amenințările cibernetice, la obligațiile de mediu sau la ținte mult prea ambițioase sau la creșterea prea rapidă a afacerilor sau la…
Speakeri
- Marian Bratu, Membru în Directoratul Hidroelectrica
- Alexandra Borislavschi, Director Executiv Guvernanță Corporativă & M&A Electrica SA
- Carmen Neagu, Strategy & Business Development Counselor, EnergoBit
- Cristian Pîrvulescu, CEO Enevo Group
- Mihai Dârzan, CEO Ringhel
- Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations
Moderator: Mihai Necula, Business Development Manager, Elawan Energy
15:45 – 16:00 PAUZĂ DE CAFEA ȘI NETWORKING
16:00 – 17:30 SESIUNE PLENARĂ 4 – Strategii de cooperare – Să punem toate resursele la treabă!
În funcție de locul unde te afli, industria energetică arată altfel. Cu toate acestea, pentru cei mai mulți dintre noi, vorbim despre un joc de echipă, în care cooperarea, încrederea și bună-credința fac ca 1 + 1 să însemne mai mult decât 2. În fiecare an, devine mai clar că cărbunele are nevoie de energia regenerabilă sau de gaze sau de resurse hidro; că regenerabilele au nevoie de gaze sau de cărbune sau de depozitare; că furnizorii au nevoie de generare; că gospodăriile beneficiază de pe urma existenței unor consumatori industriali mari (întreruptibili); că noi investiții private vin acolo în care sunt subvenții și că societățile de stat își valorifică la maximum rating-urile solide atunci când atrag alături expertiza și un plus de finanțare din partea actorilor privați. Fiți parte dintr-o conversație privind posibilele forme de cooperare pentru consolidarea sectorului energetic!
Speakeri
- Elena Popescu, Director General, Ministerul Energiei
- Cornel Brezuică, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu – AFM
- Claudia Anastase, Membră în Directoratul Transelectrica
- Constantin Văduva, Președintele Directoratului, SAPE SA
- Mihai Bălan, Policy Officer RWEA
Moderator: Martin Moise, Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES
17:30 – 18:30 FAREWELL DRINKS
Pentru detalii privind oportunitățile de sponsorizare și parteneriate, precum și despre beneficiile implicării în Energy Strategy Summit 2019, descarcă prezentarea .pdf și contactează-ne la office (at) energynomics.ro sau la telefon 021 2302 022!
Acreditare jurnalişti
Toți jurnaliştii interesați să participe la Energy Strategy Summit 2019 sunt rugați să solicite acreditarea. Vă rugăm să ne trimiteți numele, organizația, telefonul, adresa de e-mail și website-ul organizației la office (at) energynomics.ro.
Subliniem că orice preluare de informaţii trebuie să includă o mențiune specifică a evenimentului și a organizatorilor, de tipul „… a spus XXX, în cadrul Energy Strategy Summit 2019, organizat de energynomics.ro„.