Energy Strategy Summit 2020 – Noul ciclu investițional
30 Jun 2020 @ 09:00 - 17:00
Pe 30 iunie, Energynomics organizează cel mai important eveniment al verii pentru industria energetică din România: Energy Strategy Summit 2020.
A 6-a ediţie a summitului reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, de această dată în format VIDEO CONFERINȚĂ ONLINE, pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative – după reușita edițiilor din 2019, 2018, 2017, 2016 şi 2015.
Energy Strategy Summit 2020 va reuni peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.
Înscrie-te la Energy Strategy Summit 2020! Vei putea să adresezi întrebări speakerilor invitați și să intri în contact cu ceilalți participanți înscriși în pagina de eveniment din platforma MyConnector!
Energy Strategy Summit 2020 este organizat de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri AON România, BCR, Hidroelectrica, MET România Energy, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Transgaz, Hewlett Packard Enterprise, Chimcomplex, Keep IT Mobile, OCNI, IBM, Google, Greencells, Siemens, ROPEPCA, Elecrica Serv, Transelectrica.
Parteneri strategici: ACUE, AFEER, ARPEE, AIIR-FV, FPPG, PATRES, RBSTA, ROPEPCA, RWEA, AHK România, BRCC, AB Translatons și SIER-Tineret.
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Agerpres, BusinessMark.
a
Pe 30 iunie, cei mai influenţi factori de decizie din industria energetică românească se vor întâlni în cea mai amplă dezbatere profesională dedicată strategiilor naționale, europene şi corporative, cu sesiuni plenare, prezentări individuale și dezbateri în format masă rotundă.
Cea de-a 6-a ediție a Energy Strategy Summit (30 iunie) va aborda temele de maximă actualitate pentru industria energetică din România și din regiune în acest an. Vor exista 4 sesiuni plenare pentru ca liderii din cele mai dinamice organizații să-și exprime opiniile cu privire la strategiile de investiții, strategiile de integrare și strategiile de transformare. Vom analiza cele mai proeminente sectoare ale momentului: O&G – explorare, transport, procesare, Regenerabile – O&M, prosuming, concurență și Orașe inteligente – eficiență energetică, cogenerare.
Vom continua să stimulăm colaborarea inter-instituţională între Guvern, Parlament, autorități locale, organisme de reglementare și parteneri externi. La fel ca în 2019, 2018, 2017, 2016 și 2015, Energynomics va furniza autorităților un raport cuprinzător al ediției din 2020 al Energy Strategy Summit, pentru ca Guvernul şi autorităţile de reglementare să îl ia în considerare în elaborarea de politici naţionale în domeniul energiei.
SPEAKERS
AGENDA
Marți, 30 iunie – VIDEO CONFERINȚĂ ONLINE
08:30 – 09:00 ÎNREGISTRARE și TESTE
09:00 – 09:05 Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor
09:05 – 09:20 Deschidere oficială – Cristian Bădescu, reprezentant special pentru securitatea energetică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
09:20 – 09:35 Invitat special – Zoltan Nagy-Bege, vice-președintele ANRE
09:35 – 10:50 SESIUNEA 1 – Strategii pentru tranziție – Afaceri verzi și sănătoase!
Tranziția energetică europeană continuă, susținută nu doar de scăderea prețurilor datorită maturizării tehnologiilor, dar și de puternica susținere populară, precum și de marile grupuri financiare globale. Comisia presează pentru concretizarea Pactului ecologic, astfel încât mecanismele sale financiare să fie incluse în următorul buget al UE. Pe baza planurilor naționale integrate pentru energie și schimbări climatice, toate abordările individuale, naționale sau de companie, trebuie să țină cont de valorile ecologice, dacă doresc să-și asigure dezvoltarea sănătoasă.
- Corina Popescu, CEO Electrica
- Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica
- Petre Stroe, CEO MET România Energy
- Carlo Pignoloni, Președintele RWEA
10:50 – 11:15 PAUZĂ DE SOCIALIZARE pentru participanții care folosesc platforma MyConnector
11:15 – 11:30 Invitat special – Christina Verchere CEO OMV Petrom
11.30 – 12:45 SESIUNEA 2 – Strategii pentru investiții – Finanțarea de noi proiecte!
- Robert Chircă, director general adjunct Romgaz
- Elisabeta Ghidiu, Director Departament Strategie și Management Corporativ, Transgaz
- Teodor Chirica, member of the Board, Nuclearelectrica
- Stephen Birrell, Președintele ROPEPCA
- Ramona Kurko, Head of Energy&Utilities, Corporate Banking BCR
- Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex
Daniel Apostol, director Relații Externe FPPG – moderator
Sume semnificative de bani sunt promise pentru tranziția energetică prin numeroase vehicule financiare europene. Fonduri naționale sunt de asemenea disponibile prin mai multe scheme de sprijin gestionate de Administrația Fondului pentru Mediu. De asemenea, România a clarificat cadrul legal pentru PPA-uri și se apropie încetul cu încetul de crearea unui mecanism al Contractelor pentru diferență care să susțină proiectele noi. Este suficient pentru a susține speranțele în investiții la scară mare în energia românească?
12:45 – 13:15 PAUZĂ DE SOCIALIZARE pentru participanții care folosesc platforma MyConnector
13:15 – 13:45 Special Nuclear Panel organizat în parteneriat cu Ambasada Canadei în România – Împreună pentru viitorul energiei nucleare!
- Teodor Chirica, member of the Board, Nuclearelectrica
- Ron Oberth, Președintele Organizației Canadiene pentru Industrii Nucleare – OCNI
- Lucian Rusu, Președintele ROMATOM
13:45 – 14:00 PAUZĂ DE SOCIALIZARE pentru participanții care folosesc platforma MyConnector
14:00 – 14:15 Invitat oficial – Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
14:15 – 15:30 SESIUNEA 3 – Strategii pentru tehnologie – Digitalizare și automatizare!
Mai mult ca niciodată, anul acesta ne-a arătat că tehnologia este parte esențială din viețile noastre și o condiție prealabilă pentru securitatea în aprovizionarea cu energie. Echipamente, dispozitive și programe informatice sunt disponibile și deja testate. Astfel, este momentul să identificăm soluții pentru implementarea lor în organizațiile noastre, prin intermediul unei conversații cu experții cei mai potriviți, cei care au răspunsuri pentru lipsa de forță de muncă, pentru atacurile cibernetice, pentru noile cerințe de mediu sau pentru a preveni oprirea fluxurilor industriale.
- Dr. Sorin Cheran, Fellow, VP, Artificial Intelligence Strategy and Solution Group, Hewlett Packard Enterprise
- Thorsten Koch, Manager Sales Engineer – Google Cloud EMEA/CEE
- Franck Neel, Președintele FPPG
- Michal Osladil, Energy & Utilities Leader for IBM CEE
- Vicențiu Corbu, Managing Director Keep IT Mobile Development
15:30 – 16:00 PAUZĂ DE SOCIALIZARE pentru participanții care folosesc platforma MyConnector
16:00 – 17:15 SESIUNEA 4 – Strategii pentru cooperare – Abordare regională!
Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru revizuirea normelor privind infrastructura energetică transeuropeană. Cum noile reguli de funcționare în piețele de energie se aplică în toată Europa, tot mai multe decizii de afaceri depind de luarea în considerare a ceea ce se întâmplă în afara granițelor naționale. Acest lucru este cu atât mai evident atunci când analizăm proiecte mari de generare a energiei electrice (nucleare sau hidro cu pompare, deopotrivă), dar și în ceea ce privește respectarea cerințelor privind emisiile de CO2 și elaborarea proiectelor (regionale) de captare, utilizare și stocare a CO2. Fiți parte dintr-o conversație despre viitoarele forme de cooperare menite să consolideze sectoarele energetice naționale, în același timp, în toate țările din regiune!
- Elena Popescu, Director la Directia Politici Energetice Tranzitie si Regenerabile MEEMA
- Masahiro Ogata, Managing Director Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH
- Sebastian Metz, Director General și Membru în Consiliul Director, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România)
- Petru Rușeț, CEO Siemens Energy România
- George Vişan, Directorul Direcției Piețe de Energie, Transelectrica
Radu Dudău, co-fondator și director EPG – moderator
17:15 – 17:30 PAUZĂ DE SOCIALIZARE pentru participanții care folosesc platforma MyConnector
17:30 – 18:00 Concluzii – Conversație 1 to 1 HE Richard L. Morningstar (Atlantic Council) – Niculae Havrileț (MEEMA), moderată de Valeriu Binig (Enel România)
a