Energy Strategy Summit 2021 – Integrare
17 Jun 2021 @ 09:00 - 17:00
Joi, pe 17 iunie, la Clubul Diplomatic București – Sala Ballroom Ambasador (Șoseaua București-Ploiești, nr. 2B, sector 1, București), Energynomics organizează cel mai important eveniment al verii pentru industria energetică din România: Energy Strategy Summit 2021.
A 7-a ediţie a summitului reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative – după reușita edițiilor din 2020, 2019, 2018, 2017, 2016 şi 2015.
Pentru acces în asistența ONLINE sau pentru acces la Clubul Diplomatic!
DESCARCĂ AGENDA ENERGY STRATEGY SUMMIT 2021!
Industria energetică a apărut ca un sector de activitate printre altele și a devenit rapid una dintre zonele esențiale pentru orice economie. Până într-acolo încât vreme de decenii am anticipat creșterea economică dintr-un an pe baza evoluției consumului de energie.
De câțiva ani, consumul energetic s-a decuplat de creșterea economică. Ambiția anilor care vin este să mai rupem una dintre legăturile tradiționale: o economie performantă înseamnă confort și securitate în plan social, cu un impact considerabil asupra mediului.
Tehnologiile noi, dorința cetățenilor, preluată în politicile publice, mecanismele financiare – toate sunt aliniate pentru ca în următoarele decenii să avem societăți prospere și sigure, fără afectarea mediului înconjurător.
Deși în continuare i se recunoaște rolul său esențial, energia tot mai puțin tratată ca un sector de sine-stătător – mai ales în politicile și strategiile trans-naționale. Recunoscută ca având rol strategic, energia electrică și purtătorii de energie (gaze naturale, petrol, hidrogen) sunt tratați ca mărfuri, obiect de tranzacție în piețe libere și interconectate regional. Dincolo de statisticile naționale sau globale, eficiența energetică este relevantă la nivel micro (cetățeni sau companii) doar în măsura în care contribuie la performanța economică și confortul pe care ni le dorim. De la “’țării cât mai mult cărbune” – altfel spus, energie cu orice cost –, am ajuns astăzi la “orice tehnologie care respectă condiții stricte de mediu și este fezabilă din punct de vedere financiar”. În fine, de la mari unități cu producție centralizată și linii de distribuție de interes strategic, ne pregătim de mici producători locali, cu generare intermitentă, a căror integrare sigură în sisteme naționale și continentale se va baza pe tehnologii digitale, cu decizii automate luate în cea mai mare parte a lor de inteligență artificială.
Toate acestea vorbesc despre o macro-tendință în care este prinsă și România – integrarea sistemelor și unităților energetice în producția economică și în consumul aferent unei societăți prospere și atente la calitatea vieții (protecția mediului, confort individual, sănătate și comunicare generalizată).
În ce fel se manifestă această macro-tendință în România anului 2021? La ce ne putem aștepta pentru anii viitori? În ce fel se schimbă / trebuie să se schimbe abordările jucătorilor tradiționali din sectorul energetic? Ce tipuri de noi actori apar și vor apărea în sectorul energetic? Care sunt zonele de graniță, în care energia se întâlnește și se transformă prin întâlnirea cu alte domenii de activitate?
Energy Strategy Summit 2021 va reuni peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.A
Înscrie-te la Energy Strategy Summit 2021! Vei putea să adresezi întrebări speakerilor invitați și să intri în contact cu ceilalți participanți înscriși în pagina de eveniment din platforma MyConnector!
Parteneri strategici: ACUE, AFEER, RWEA, AHK România, FEL România.
a
Pe 17 iunie, cei mai influenţi factori de decizie din industria energetică românească se vor întâlni în cea mai amplă dezbatere profesională dedicată strategiilor naționale, europene şi corporative, cu sesiuni plenare, prezentări individuale și dezbateri în format masă rotundă.
Cea de-a 7-a ediție a Energy Strategy Summit (17 iunie) va aborda temele de maximă actualitate pentru industria energetică din România și din regiune în acest an. Vor exista 3 sesiuni plenare pentru ca liderii din cele mai dinamice organizații să-și exprime opiniile cu privire la strategiile de decarbonare, strategiile de transformare digitală și strategiile pentru securitate energetică. Vom analiza cele mai proeminente sectoare ale momentului: Decarbonare – eliminarea cărbunelui, rolul gazelor naturale, soluții verzi, Transformare digitală și noi tehnologii – gemenii digitali, comunicare automată, noi tehnologii, Finanțarea energiei – scheme de sprijin, CfD, cogenerare și Securitate energetică – eficiență energetică, sărăcie energetică și cogenerare.
a
a
a
a
a
a
a
Vom continua să stimulăm colaborarea inter-instituţională între Guvern, Parlament, autorități locale, organisme de reglementare și parteneri externi. La fel ca în 2020, 2019, 2018, 2017, 2016 și 2015, Energynomics va furniza autorităților un raport cuprinzător al ediției din 2021 al Energy Strategy Summit, pentru ca Guvernul şi autorităţile de reglementare să îl ia în considerare în elaborarea de politici naţionale în domeniul energiei.
a
DESCARCĂ AGENDA ENERGY STRATEGY SUMMIT 2021!
VORBITORI CONFIRMAȚI ȘI TEMATICĂ
Invitați speciali
Un parcurs sigur pentru decarbonare
- Eliminarea cărbunelui – ce punem în loc și cum
- Rolul gazelor naturale în tranziția energetică
- Soluții verzi: de la generare la consum
Transformare digitală și noi tehnologii
- Soluții digitale pentru preluarea și procesarea datelor (senzori, RPAs)
- Gemenii digitali – opțiunea pentru mentenanță preventivă
- Comunicare automată și inteligența artificială (chatbots, scenarii de funcționare etc)
- Analiza seturilor mari de date (soluții cloud)
- Noi tehnologii: hidrogen, eolian offshore, fotovoltaic pe scară largă
Finanțare și scheme de sprijin
- Finanțare sustenabilă: adaptarea la noile criterii
- Taxonomia UE – restricții și oportunități
- Susținere prin CfD
- Bani pentru cogenerare
Securitate energetică
- Accesul la noi resurse energetice
- Dezvoltarea de noi capacități de generare a energiei electrice și termice
- Încălzirea – soluții optime pentru marile aglomerări urbane
- Sărăcia energetică – reducerea decalajelor
Sesiune specială ONLINE: Energia nucleară – Pregătind noile dezvoltări
- Utimul val de reactoare de mari dimensiuni
- SMRs – promisiuni și provocări
- O nouă generație de experți nucleariști
a