Liberalizarea în energie – oportunităţi şi protecţie în faţa riscurilor, la Energy Breakfast Club
24 Jun 2015 @ 09:00 - 13:00
Miercuri, 24 iunie, de la ora 9, la Godot Cafe, din București, energynomics.ro vă propune o nouă întâlnire informală pentru a discuta cu colegii și partenerii despre unele dintre provocările și oportunitățile generate de liberalizarea preţurilor la energie în România. Atât pe piețele de electricitate, cât şi pe cea de gaze naturale se petrec transformări drastice în contextul în care concurenţa se intensifică, iar nevoia de informații crește rapid. [formularEveniment]
Evenimentul este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: CEZ România, SAS Inc., ALD Automotive, ATE3, LeasePlan, Sarto, SGS România, Sixt New Kopel.
Marian Cernat, director în cadrul ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei va deschide ziua prin a ne expune opiniile domniei-sale și perspectiva ANRE cu privire la desfăşurarea în continuare a procesului de implementare a liberalizării pieţelor de electricitate şi gaze în România, în principal legat de impactul, pregătirea şi răspunsul companiilor de furnizare şi distribuţie.
a
a
Mirela Dima, CEO CEZ Vânzare va susţine o prezentare cu titlul „Beneficii şi recomandări pentru un contract avantajos de furnizare a energiei electrice”. CEZ Vânzare furnizează energie electrică în majoritatea judeţelor ţării către mai bine de 1,4 milioane de clienţi. Dintre aceştia, peste 72.000 sunt clienţi eligibili. Prezentarea se va referi la cadrul legal, dar şi aspecte practice legate de schimarea furnizorului de electricitate, cu referire inclusiv la clauzele care impun atenţie suplimentară la momentul negocierii noului contract.
a
Fabrizio Carboni, SEE Energy Practice Leader SAS Inc., va vorbi despre câteva dintre soluțiile la îndemână pentru modernizarea și creșterea performanței în domeniul energetic, cu accent pe cele mai noi soluții informatice de monitorizare, administrare și transmitere a datelor din sectorul distribuției de electricitate! Iată câteva întrebări care își vor primi cele mai adecvate răspunsuri: Liberalizarea în energie – Ce înseamnă? Cum înţelegem acest proces în contextul economic şi investiţional actual – proiecte de contorizare şi reţele inteligente? Care sunt riscurile care apar? Ce avem de făcut? De ce să ţinem cont de proiectele de reţea inteligentă atunci când trecem la optimizare?
a
a
Tematică
Vor participa peste 90 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor de furnizare şi distribuție de electricitate şi gaze, inclusiv reprezentanți ai marilor companii de comunicații și management al datelor active în România. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Mediului).
Piaţa de furnizare a energiei traversează o perioadă de maximă efervescenţă, odată cu liberalizarea preţurilor și deschiderea treptată a accesului către un număr mare de clienţi potenţiali pentru jucători noi, care ameninţă poziţiile liderilor tradiţionali. Firmele au început să comunice mai insistent avantajele schimbării furnizorului, într-un efort care îmbină educaţia cu ofertele specifice.
Sunt doar primele semne ale unei adevărate revoluţii în piaţa de furnizare, care va schimba cu totul, în anii viitori, întreaga piaţă de electricitate.
- Care sunt perspectivele ca preţurile la energie să scadă în urma liberalizării pieţei?
- Ce tipuri de noi servicii se impun ca necesare în noul context?
- Care sunt modificările / actualizările legislative şi de reglementare necesare pentru un parcurs fără accidente în liberalizarea cât mai largă a preţurilor în energie?
- Care sunt riscurile care apar în condiţiile unui inevitabil decalaj de informare între actorii din piaţă?
Aflaţi la Energy Breakfast Club!
Printre companiile invitate se numără ABB, AB Energy Romania, Adrem Invest, ATH Energ, CEZ Romania SA, Emerson Ridge Tools, Enel, EON, Flash Group, GdF, Romelectro, Slow Energy Europe, SGS Romania, Electrica, Schneider Electric, Energobit, Servelect, ISPE, GE Energy, Kapsch, Siemens.
Participare
Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!
Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.
Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.
Clubul se închide la ora 13.
Evenimente următoare
Nu există evenimente viitoare.