O&G – răspunsuri pentru azi, răspunsuri pentru mâine
08 Sep 2022 @ 10:00 - 13:30
Joi, 8 septembrie 2022, de la ora 10:00, la Palatul Noblesse, Sala Biblioteka, Energynomics vă propune o întâlnire în care împreună cu experții invitați vom descoperi care sunt activele de care dispune România în industria de petrol și gaze: resurse, tehnologii, oameni!
Pentru a participa în sală, vă invităm să ne scrieți la adresa de e-mail [email protected]!
Criza energetică întreținută de războiul din Ucraina afectează în cea mai mare măsură industria de petrol și gaze – prețurile materiilor prime sunt la cote istorice, dar producția este departe de a acoperi cererea. Reclamate de ani de zile, blocajele
afectează în continuare segmentul Upstream onshore și potențialul de digitalizare al sectorului. Se încearcă accelerarea stocării, pentru a pregăti iarna, dar importurile sunt amenințate în fiecare zi.Companiile consacrate și noii jucători caută activ mișcări laterale pentru a-și consolida viitorul; acestea sunt de obicei legate de integrarea surselor regenerabile de energie (eoliene și solare), de noi purtători de energie (de exemplu, hidrogen) și valorificarea cunoștințelor geologice (geotermale).
Multe dintre răspunsuri depind de politicile generale și de deciziile autorităților publice. În același timp, industria are datoria să prezinte cât mai clar care sunt nevoile și ce soluții are în vedere pentru provocările de azi și de mâine.Ne propunem să vă aducem înainte experți și companii de la care să aflați mai multe despre tehnologiile și abordările de business care pot valorifica mai bine activele de care dispune România în industria de petrol și gaze: resurse, tehnologii, oameni!
PARTICIPARE
Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. Vă puteți înregistra AICI.
Această conferință este organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ACE Industrial Software, Romgaz, Schneider Electric.
Teme
- Valorificarea zăcămintelor mature: de la monitorizare, la conversie și dezinvestire
- Noi tehnologii pentru optimizarea activității la sondă
- Integrarea resurselor de energie regenerabilă: geotermal, solar, eolian, hidrogen
- Noi zăcăminte, onshore și offshore
- Digitalizare pentru creșterea performanței – cât putem face în cadrul legislației actuale
- Extinderea rețelelor de transport și distribuție a gazelor naturale