Proiectul Hidrogen – ce avem în România
20 Apr 2023 @ 10:00 - 14:00
Joi, 20 aprilie 2023, de la ora 10:00, la Maison 13 (Strada Dumbrava Roșie 2, București), Energynomics vă propune o conversație în care să aducem împreună toate perspectivele necesare pentru a înțelege care sunt oportunitățile momentului în Proiectul Hidrogen!
O verificare în lista de proiecte sintetizată de Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat arată că România are mai puține inițiative și mai puțin variate decât Bulgaria. Proiectele care implică companii din România însumează o cotă insignifiantă din cele aproape 1.600 de mențiuni din lista citată.
E adevărat că și la nivel european, hidrogenul este încă numai un mare proiect – hidrogenul reprezintă mai puțin de 2% din consumul actual de energie al Europei și este utilizat în principal în producția de materiale plastice și îngrășămintele. 96% din producția de hidrogen se realizează prin intermediul gazelor naturale, ceea ce conduce la emisii importante de CO2 în atmosferă.
Documentele strategice europene și naționale, precum și fondurile alocate vor schimba rapid această situație.
Revenind la lista amintită mai sus, constatăm că aproape 300 de proiecte au ca termen de finalizare 2023 sau 2024! În plus, marile proiecte de infrastructură la nivel european vor fi decise în lunile următoare.
Alegerile pe care le facem astăzi pentru promovarea acestei noi tehnologii vor stabili cât de repede ea va fi sau nu cu adevărat revoluționară pentru industria energetică.
PARTICIPARE
Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe în baza confirmării primite din partea Energynomics. Vă puteți înregistra AICI.
Această conferință este organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Aplind, Delgaz Grid, Horváth, Photomate, Transgaz.
Teme
- Care este stadiul strategiei României pentru hidrogen – producția, transportul și distribuția hidrogenului curat?
- Care sunt șansele dezvoltării unui lanț valoric al hidrogenului (pentru energie) în jurul României?
- Hidrogenul curat în sectorul energetic: politici europene, politici naționale
- Surse de hidrogen: petrochimia, agrochimia, producție pe bază de regenerabile, energie nucleară, gaze naturale, cărbune
- Utilizarea hidrogenului: aplicații industriale, mobilitate, aplicații rezidențiale
- Rolul marilor companii de gaze naturale în stocarea și transportul hidrogenului
- Mobilitatea pe bază de hidrogen – infrastructură și vehicule
- Proiecte pe hidrogen – ce se poate face, ce s-a făcut deja