Eximprod are în plan proiecte fotovoltaice de peste 100 MW pentru anul 2024, în diverse stadii de execuție.
„Tranziția energetică e aici, fie că ne place sau nu. Sunt suficient de multe provocări de ordin legislativ dar este și o oportunitate pentru companiile din domeniu și pentru România în general să profităm de fondurile avute la dispoziție”, a declarat Dragoș Vasile, Membru al Consiliului de administrație al Eximprod Group, în cadrul conferinței ”Mai multe regenerabile pentru România”, organizate de Energynomics.
Compania construiește și stații de transformare și este acreditată să testeze parcurile fotovoltaice.
Companiile din domeniul instalării de panouri fotovoltaice și România, în ansamblu, au o oportunitate foarte bună de a utiliza fondurile puse la dispoziție de UE și guvern pentru dezvoltarea acestui sector.
El a adăugat că, dată fiind concurența exercitată de piesele și echipamentele ieftine dar nu întotdeauna calitate din China, companiile care doresc să investească în panouri fotovoltaice trebuie să un due dilligene cât mai riguros asupra furnizorilor de piese și echipamente.
„Populația, prin prosumatori, a arătat entuziasm în valul doi de regenerabile și este rolul nostru, al profesioniștilor, să îl ducem mai departe”, a mai spus Vasile.
Eximprod a fost fondată în 1994 și are peste 400 de angajați.
Conferința ”Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor săi, între care Alive Capital, Astrasun, BCR, EnergoBit, Elektra Renewable Support, Eximprod, Ensys Renewable Solution, ING Bank, LAPP Romania, Metacon, Noark, Photomate, REI Grup, TAW Energy, Volt, Wiren.