Acasă » Electricitate » Firmele de instalații din România folosesc acum experiența căpătată în primul val de regenerabile

Firmele de instalații din România folosesc acum experiența căpătată în primul val de regenerabile

19 martie 2023
Electricitate
energynomics

Unul dintre catalizatorii celui de-al doilea val de regenerabile, cel în care ne aflăm în prezent, îl constituie modul în care se împletește producerea de energie cu consumul, a declarat Constantin Ichimoaei, Executive Manager la ABB, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics.

Extinderea în regenerabile este posibilă datorită conjugării dintre creșterea consumului de energie și creșterea bazei instalate de încărcătoare pentru vehicule electrice, noul val de mobilitate electrică. Această tranziție a fost posibilă cu ajutorul noilor tehnologii. “Avem deja fabrici în Italia și Germania care folosind aceste softuri de integrare reușesc să aibă zero emisii de carbon”, a spus Ichimoaei.

”Daca la primul val de regenerabile în România exista un val de infrastructură clasică, acum la al doilea val, nu mai vorbim despre o structură energetică liniară, ci despre rețeaua viitorului, disponibilă deja astăzi, în care producerea energiei este mult mai aproape de consum, fie că este vorba de consum pe joasă tensiune sau de medie tensiune” a declarat Constantin Ichimoaei.

Din perspectiva lecțiilor învățate în primul val de investiții în regenerabile, reprezentantul ABB s-a referit la faptul că firmele de instalații din România au dezvoltat experiență și capacități la nivel local pentru a răspunde nevoilor. “La primul val de regenerabile, investitorii obțineau finanțarea și aprobau proiectul, după care veneau la noi să ne întrebe dacă avem produsele și echipamentele de care aveau nevoie. Și se așteptau să le primească într-o săptămână. Acum, la al doilea val, avem un dialog cu firmele de proiectare încă dinainte de a se ajunge la partea de implementare. Firmele de construcții și investitorii au văzut că îi cost mult mai mult să repare din mers, să întârzie punerea în funcțiune a unui parc și să piardă producția pe care ar fi avut-o dacă au o programare mai bună”, a spus Ichimoaei. „Acum ni se cer soluții tehnice și comerciale, vorbim despre termene de livrare, disponibilitatea de fabricație, cum se face punerea în funcțiune etc. Acum avem în fabricație celule de medie tensiune de 30 de kW, iar parcul încă nu a început să fie ridicat.”

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CONSTANTIN ICHIMOAEI

Constantin Ichimoaei a mai spus că ABB poate oferi sfaturi și recomandări, pin intermediul echipei locale sau cu ajutorul celor din Europa. “Suntem un partener de dialog. În același timp, suntem pregătiți cu fabrici și capacități de producție, fie că vorbim despre celule de medie tensiune sau de integrarea staților de încărcare a mașinilor electrice cu centralele de producție a energiei din surse fotovoltaice”, a mai spus Ichimoaei.

Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.

1 thoughts on “Firmele de instalații din România folosesc acum experiența căpătată în primul val de regenerabile”

  1. Pingback: Firmele de instalații din România folosesc acum experiența căpătată în primului val de regenerabile - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *