Deși anul 2018 este anunțat cu o hidraulicitate scăzută, Nuclearelectrica a luat toate măsurile necesare pentru a nu opri producția, a declarat, în cadrul FOREN, directorul finanicar al companiei, Adrian Dumitriu.
O informare din partea institutului național de meteorologie INMH a condus la asigurarea unor măsuri suplimentare de siguranță care să permită funcționarea chiar și în cazul unui debit scăzut al Dunării.
El a mai spus că proiectul de retehnologizare a unității 1 este în derulare și se studiază extinderea perioadei de funcționare a acestuia de la 210.000 la 245.000 de ore.
Pe de altă parte, continuă discuțiile cu partea chineză pentru unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, spune Dumitriu, care ne-a explicat că perioada de negociere a fost extinsă, recent, cu șase luni.
În noiembrie 2015, Nuclearelectrica și China General Nuclear Power Corporation au semnat un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, proiect estimat la 6,5 miliarde euro.
Proiectul reactoarelor 3 și 4 presupune construcția a două noi reactoare de tip CANDU 6 pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de 700 MW. Negocierile dintre statul român și compania China General Nuclear Power Corporation privind construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă aveau ca termen-limită data de 20 decembrie 2016, fiind reluate apoi la jumătatea anului trecut.