Acasă » Interes general » Franța și Germania vor să reformeze piața emisiilor de carbon până în noiembrie

Franța și Germania vor să reformeze piața emisiilor de carbon până în noiembrie

6 septembrie 2017
Interes general
energynomics

Franța și Germania vor colabora în privința măsurilor de consolidare a stabilirii prețurilor de carbon în sectorul energiei electrice din Europa și vor să ajungă la un acord privind reforma pieței de carbon a Uniunii Europene până în noiembrie, a declarat ministrul Ecologiei din Franța.

Cele două țări și-au reînnoit angajamentul de a promova în comun tranziția energetică a Europei la o putere mai mare de energie regenerabilă, a afirmat ministerul într-o declarație efectuată după o vizită a ministrului francez Brune Poirson, acordată omologilor săi din Germania.

Declarația a adăugat că țările vor experimenta cadrul unor licitații comune privind energia regenerabilă.

După întâlnirea cu Rainer Baake, secretarul german pentru Energie, Poirson s-a întâlnit cu secretarul pentru Mediu, Jochen Flasbarth.

O declarație comună afirmă că Franța și Germania doresc un acord privind piața sistemului european de comercializare a certificatelor de emisii de carbon (ETS) înainte de conferința din Bonn privind schimbările climatice din noiembrie, vizând mai întâi un acord politic între statele membre UE, luna viitoare, privind reglementările europene pentru reducerea emisiilor de CO2 în sectoarele care nu fac obiectul ETS.

ETS este instrumentul principal al Uniunii Europene pentru implementarea reducerilor de emisii de carbon, dar după criza financiară din 2007-2008 a scăzut drastic, de la valori de peste 30 de euro pe tonă, din cauza ofertei excesive, potrivit Reuters.

Cotele de emisii de carbon din decembrie 2017 ale UE, pe care producătorii de energie electrică pe bază de cărbune trebuie să le dețină pentru emisiile lor, au crescut cu 1,54%, la 5,92 de euro pe tonă săptămâna aceasta.

„Suntem convinși că un cadru de reglementare fiabil la nivel european, care integrează obiective ambițioase pentru eficiența energetică și energia regenerabilă, reprezintă piatra de temelie a tranziției cu succes în domeniul energiei atât pentru țările noastre, cât și pentru Uniunea Europeană în general”, au spus miniștrii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *