Acasă » Electricitate » Furnizarea de energie, punct forte în strategia Romgaz pe termen lung

Furnizarea de energie, punct forte în strategia Romgaz pe termen lung

12 mai 2017
Electricitate
Bogdan Tudorache

Un punct forte în strategia Romgaz până în 2025 e creșterea activității în furnizarea de energie electrică prin creșterea eficienței centralei termo-electrice de lernut la 56%, spune Bela Balasz, director al Direcției Management Energetic, Romgaz. ”Radamentul centralei este de 38% în prezent. Puterea instalată a centralei noi va fi de 430 de MW”, a mai spus Balasz, în cadrul unei conferințe organizate de investenergy.ro.

”Vom menține 150-180 de locuri de muncă în centrala nouă, pe termen lung. În punctul culminant vor fi aproximativ 700 de muncitori implicați în proiect”. Lucrările vor începe în octombrie-noiembrie a acestui an, susține Cosmin Mitu, director al diviziei de Operațiuni a Romelectro, antreprenorul general al centralei de la Iernut.

Proiectul, în valoare de aproape 270 milioane de euro, va asigura creşterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, respectarea condiţionalităţilor de mediu prin limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelurile legale şi mărirea siguranţei de exploatare a termocentralei.

Contractul prevede construirea a două grupuri energetice noi, în ciclu combinat şi o putere instalată totală de 430 MW, la termocentrala Luduş – Iernut, ce aparţine celui mai mare producător intern de gaze naturale, SNGN Romgaz SA. Proiectul este prevăzut să înceapă în luna ianuarie 2017 şi va avea o perioadă de implementare de 36 de luni.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *