Acasă » Regenerabile » Solar » Garanti Bank a refinanţat cu 10 mil. euro Tinmar pentru o centrală fotovoltaică în Giurgiu

Garanti Bank a refinanţat cu 10 mil. euro Tinmar pentru o centrală fotovoltaică în Giurgiu

4 decembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

Garanti Bank a refinanţat compania Tinmar cu zece milioane de euro pentru o centrală fotovoltaică cu o putere de 10 MW instalată în Bucşani, judeţul Giurgiu, parte a unui parc solar de 18,5 MW, creditul reprezentând 70% din investiţia totală de 15 milioane de euro.

Împrumutul a fost acordat pe o perioadă de zece ani.

În primele trei trimestre din 2013 cererea de credite din partea companiilor a înregistrat o evoluţie pozitivă. (…) În primele nouă luni am oferit credite în valoare de 50 milioane euro pentru proiecte de energie verde„, a declarat directorul general adjunct al Garanti Bank, Cagri Memisoglu (foto).

Proiectul a fost dezvoltat în comuna Bucşani din judeţul Giurgiu, pe o suprafaţă de 24 hectare.Capacitatea instalată a centralei este de 10 MW şi constă în 41.624 panouri fotovoltaice.

Când România a semnat protocolul European pentru 2020, Tinmar Ind s-a confruntat cu o incertitudine în ceea ce priveşte stabilizarea preţurilor şi prognozelor în activitatea sa de furnizare. Am analizat şi am văzut aceste schimbări ca o oportunitate pentru abordarea unei strategii de integrare verticală. Mediul de afaceri propice creat în segmentul de energie solară, prognozele de producţie precise şi condiţiile optime de iradiaţie din România au făcut ca acest sector să devină unul dintre cele mai importante obiective de investiţii pentru noi„, a afirmat Adrian Pavelescu, directorul departamentului de energie regenerabilă al Tinmar Group.

El a arătat că firma are în portofoliu mai multe parcuri fotovoltaice cu o putere instalată de 50 MW şi urmăreşte în continuare noi achiziţii.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *