Grupul de companii Gaz Sud estimează că anul viitor va face o cifră de afaceri de aproape 40 milioane de euro, mai mare cu 21,2% față de nivelul bugetat pentru acest an, care este de 33 milioane de euro. Liderii Gaz Sud cred și că profitul operațional se va situa în jurul valorii de 4 milioane de euro. În acest an, profitul operațional va fi de 3 milioane de euro, potrivit estimărilor grupului de companii.
„Obiectivele pentru 2015, la nivel de grup, prevăd depășirea a 50.000 de clienți, realizarea unui profit operational de peste 4 milioane de euro și a unei cifre de afaceri care să se apropie de 40 milioane de euro”, a spus Alexandru Bucșă, directorul general al Gaz Sud, pentru Mediafax.
Gaz Sud deține de anul trecut fost firmă Petrom Distribuție Gaze, cumpărată de la OMV Petrom. Ulterior, denumirea a fost schimbată în Premier Energy. Pentru aceast firmă se estimează trecerea pe profit și afaceri de 16,5 milioane de euro.
„Strategia noastră a urmat trei direcții: dezvoltarea business-ului Premier Energy, renegocierea tuturor contractelor comerciale la nivel de grup, cu prioritate a celor privind achizițiile de gaze pe baza condițiilor de piață, principalul beneficiar fiind Premier Energy, și folosirea sinergiilor din grup, în special crearea unei echipe unitare de management (alcătuit în proporţie de 85% din managerii Gaz Sud-GDR)”, a mai spus Alexandru Bucșă.
El a declarat recent că extracția de gaze din Marea Neagră nu va face nimic pentru scăderea prețului gazelor consumate de români, întrucât resursele produse vor fi, cu siguranță exportate. În opinia sa, efectele pozitive vor fi conexe producției, de tipul dezvoltării infrastructurii și creșterii veniturilor bugetelor locale.
Privitor la operațiunile Gaz Sud pe acest an, Alexandru Bucșă declara: “Față de ceea ce estimaserăm noi, în primele șase luni vânzările au fost mai mici cu circa 7% pentru Gaz Sud, în schimb în zonele unde activează Premier Energy am avut ocazia să mai semnăm contracte cu clienți mai mari, așa că am avut, la șase luni, un plus de 9% la volumul de gaze vândut. Una peste alta, am fost undeva la un plus de 2% în primele șase luni. […] ne așteptăm să avem vânzări de 100 de milioane de metri cubi pe an.
Estimez totuși că, în următorii ani, consumul va scădea. Și va scădea în zonele unde s-a atins nivelul de maturizare. […] este posibil ca, într-o anumită zonă din România, să se facă un parc industrial. Ei bine, acolo vor crește vânzările. Dar într-o zonă precum Bucureștiul, unde nu apare nimic nou, volumele vor scădea. Iar tu, ca operator de gaze, nu prea ai ce face, te duci încet și sigur.”