Acasă » Petrol și Gaze » Transport » GDF SUEZ va investi aproape 100 de milioane de lei în refacerea reţelei

GDF SUEZ va investi aproape 100 de milioane de lei în refacerea reţelei

3 august 2015
Petrol și Gaze
energynomics

GDF SUEZ Energy România a anunţat că prin filiala de distribuţie a gazelor naturale Distrigaz Sud Reţele va derula în august mai multe lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, în cadrul a două proiecte finanţate cu fonduri europene.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie de gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic” este de circa 97,5 milioane de lei, din care peste 81,1 milioane asigurate prin fonduri proprii, iar diferenţa de aproximativ 16,36 milioane de lei prin asistenţa financiară nerambursabilă accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, scrie Bursa.

Astfel, în luna august, Distrigaz Sud Reţele are în derulare lucrări cu scopul de a creşte siguranţa în exploatare a reţelelor de gaze naturale prin înlocuirea conductelor de oţel, neprotejate catodic, cu conducte din polietilenă. Lucrările se vor realiza pe tronsoane însumând 25 de kilometri de reţea, conform unui comunicat remis Bursa.

Tot în luna august, vor fi derulate şi lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale, al căror obiectiv este de a creşte capacitatea tehnică a sistemului de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti prin dezvoltarea reţelei de medie presiune. Aceste lucrări, însumând o lungime totală de aproximativ 26 de kilometri, vor permite ameliorarea parametrilor de alimentare cu gaze naturale în perioada sezonului rece prin creşterea regimului de presiune şi reducerea numărului de întreruperi temporare pentru intervenţii de urgenţă şi remedieri ale defectelor reţelei de distribuţie.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul acestui proiect este de aproape 65,95 milioane de lei, din care circa 49,5 milioane de lei asigurate din fonduri proprii, iar diferenţa de 16.44 milioane de lei prin finanţare nerambursabilă, accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *