Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică un set de documente, între care Ghidurile de finanțare, descrierea schemei de sprijin, alte formulare și modele de declarații pentru noi investiții în cogenerarea de înaltă eficiență și în producția de energie electrică din surse regenerabile. În total, finanțarea publică va depăși un miliard de euro.
390 de milioane de euro sunt alocate pentru producerea de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență în termoficarea urbană, cu obiectivul de a construi în România circa 300 de MW putere instalată, cel mai probabil în circa 6 proiecte de cogenerare. DETALII AICI!
Aproape 600 de milioane de euro sunt prevăzute pentru realizarea de capacități noi de producție a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, până în 2024. Prin schema pentru proiecte mici și medii se urmărește creșterea cu aproximativ 450 de MW a capacității instalate de producere a energiei electrice din surse regenerabile, 150 MW energie eoliană și 300, energie solară. Prin schema pentru proiecte mari, ar urma să fie construite alte 500 de MW, 300 MW din surse solare și 200 MW din surse eoliene. DETALII AICI!
Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul Ministerului Energiei (16 februarie 2022). Cei interesați pot transmite observații și propuneri la adresa de e-mail: fonduri.europene la energie.gov.ro.