Acasă » Interes general » GoodWe intră pe piața din Romania, caută noi parteneri și colegi

GoodWe intră pe piața din Romania, caută noi parteneri și colegi

4 aprilie 2024
Industrie
Bogdan Tudorache

GoodWe, producător de soluții de stocare a energiei și invertoare listat la Bursa de Valori din Shanghai, a intrat recent pe piața din România, spune Cyril Escaravage, Senior Sales Manager Utility Scale Projects – GoodWe Europe GmbH, în cadrul unui interviu acordat Energynomics.

GoodWe și-a stabilit prezența locală în urmă cu câteva luni și în prezent caută noi angajați în România. „Avem nevoie de unul sau doi parteneri puternici în țară”, spune el, răspunzând întrebărilor Energynomics.

V-ați hotărât să intrați pe piața românească anul acesta. De ce ați ales România?

România are un potențial bun pentru noi, mai ales că portofoliul nostru este foarte puternic în stocarea comercială și industrială și în invertoarele hibride, iar acesta este subiectul principal pentru România, în acest moment.

Ce este un invertor hibrid?

Este un invertor capabil să funcționeze cu baterii de joasă sau înaltă tensiune, dar puteți avea și diferite aplicații – deci este un invertor universal cu stocare pe care îl puteți folosi noaptea sau când aveți nevoie de energie.

Cum evoluează stocarea, vedem că toată lumea vorbește despre capacități în creștere…?

Trecem la invertoare de capacitate mai mare pentru stocare. Unele din invertoarele noastre trec acum la mai mulți kilowați și, de asemenea, fabricăm bateriile pentru a oferi totul ca sistem – așa că oferim atât invertorul, cât și bateriile, fabricate în China. Pentru cei care doresc doar invertoarele, avem o compatibilitate cu alte marci. Avem 10 ani de performanță pentru sistemele de baterii.

Care sunt principalele piețe ale GoodWe din Europa?

Avem o prezență puternică în Germania, Olanda, Spania și Europa Centrală. România are foarte mult potențial de creștere. Am intrat pe această piață prin partenerii noștri obișnuiți din Europa și, de asemenea, în mod direct, prin EPC-uri și dezvoltatori, promovăm soluțiile noastre la scară de utilitate. Suntem interesați să dezvoltăm și proiecte.

Vă interesează și alte segmente?

Vizăm toate segmentele. Nu aș spune că suntem concentrați pe un segment, mai mult decât pe altul, încă explorăm, am numit primul manager pentru România, acum câteva luni, așa că avem o prezență permanentă în țară și putem susține mult mai eficient serviciile oferite clienților noștri. Căutăm mai mulți parteneri. Avem nevoie de unul sau doi parteneri puternici în țară, deoarece distribuitorii noștri sunt în mare parte din străinătate.

Care sunt principalii factori de creștere pe anul în curs?

Stocarea energiei, în mod clar, și numărul doi este reprezentat de proiectele la scară de utilitate. Avem soluții complete pentru scara de utilitate – de la invertoare la conversie pentru stațiile de transformare. Dorim să dublăm dimensiunea instalărilor pentru segmentul de utilități din Europa. Cu toate acestea, avem un portofoliu complet și beneficiem de încrederea clienților noștri în soluțiile de stocare deja de o perioadă foarte lungă de timp.

Cine este GoodWe

Invertoarele solare ale GoodWe au fost utilizate pe acoperișuri rezidențiale și comerciale, sisteme industriale și de utilitate și variază de la 0,7 kW la 350 kW.

GoodWe are peste 5.000 de angajați în 20 de țări și a fost considerat furnizorul global de invertoare cu stocare numărul 1 de către Wood Mackenzie în 2020.

De asemenea, GoodWe a fost clasificat ca unul dintre primii 10 furnizori de invertoare de către IHS Markit și a obținut 6 premii consecutive TUV Rheinland „All Quality Matters”.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *