Acasă » Interes general » Google a cumpărat 100% energie regenerabilă pentru a-și susține operațiunile pe parcursul anului

Google a cumpărat 100% energie regenerabilă pentru a-și susține operațiunile pe parcursul anului

8 decembrie 2017
Eolian
energynomics

Recent, Google a anunțat că a cumpărat 3 gigawați de energie regenerabilă – egală cu ceea ce folosesc anual toate birourile și centrele de date din întreaga lume. Gigantul tehnic a reușit să atingă această țintă, de a folosi 100% energie verde pentru consumul propriu, după ce a încheiat noi contracte pentru a cumpăra energie eoliană și solară generată în Dakota de Sud, Oklahoma și Iowa, adăugând și câteva achiziții pe care le-a făcut de la 2012.

Aceasta reprezintă o realizare semnificativă care afirmă că Google este mai agresiv în ceea ce privește cumpărarea de energie regenerabilă pentru operațiunile sale decât oricare dintre colegii săi.

Însă asta nu înseamnă că Google este „alimentat” de sursele regenerabile. În schimb, compania a obținut acest punct de referință prin achiziționarea de certificate verzi, care asigură o anumită cantitate de energie electrică eoliană și solară. Cu alte cuvinte, Google a cumpărat energie electrică din surse regenerabile în cantități care se potrivesc cu utilizarea acesteia, chiar dacă acea energie electrică regenerabilă nu alimentează în mod direct operațiunile sale.

„Vom cumpăra energia și o vom vinde înapoi în piață în regiuni unde nu o putem consuma”, purtătorul de cuvânt al Google, Amy Atlas, a declarat pentru vox.com.

Acesta nu este doar un artificiu contabil. Certificatele verzi sunt un imens stimulent de piață pentru energia regenerabilă, iar achizițiile Google fac parte dintr-o tendință mai mare a companiilor de a pune presiune pe utilități pentru a avea surse de energie mai curate.

Într-o epocă în care cele mai înalte niveluri de guvernare subminează puterea curată, cumpărarea energiei regenerabile reprezintă o modalitate majoră pentru sectorul privat de a avansa în ceea ce privește schimbările climatice, trecând spre o generare mai redusă de carbon. „Vrem ca eforturile noastre să conducă la noi proiecte de energie regenerabilă, să nu recicleze producția din proiectele existente”, se arată într-un postare de pe blogul Google.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *