Aflați în plină criză energetică, trebuie să găsim soluții mai ieftine, rapide, pe termen lung și prietenoase cu mediul. Iar unele dintre soluții sunt mai aproape decât am crede, chiar „deasupra” noastră.
Greenpeace a cerut date publice de la 22 de primării din România și a descoperit că potențialul fotovoltaic al clădirilor publice administrate de acestea este foarte mare.
Peste 1.000.000 de metri pătrați de acoperișuri – doar din orașele care au transmis informații utile către Greenpeace – sunt neutilizați, în loc să producă energie curată în beneficiul comunității, mediului și al bugetului local. Putem doar să ne imaginăm cât de mare este acest potențial la nivelul întregii țări.
Care ar fi implicațiile folosirii acestui potențial energetic? Cât ar costa? Cu ce resurse? Ce beneficii ar aduce cetățenilor și autorităților locale?
Răspunsul îl puteți afla pe 9 iunie, de la 10:00 la 12:00, la lansarea raportului “O resursă nefolosită – Potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din România”. Evenimentul are loc în București, la Mezanin (Palatul Universul, Corp B, str. Actor Ion Brezoianu 23-25).
Veți putea dialoga cu autorul raportului, Andrei Ilaș, analist în energie și antreprenor. Într-un panel de discuții moderat de Corina Murafa, expert în energie, veți interacționa cu decidenți de la nivel local, național și european, între care
- Clotilde Armand, primarul sectorului 1 București
- Lorant Antal, senator, președinte Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale
- Mara Roman, șefa adjunctă a Reprezentanței Comisiei Europene în România
RSVP
Vă invităm să confirmați participarea până pe 6 iunie, în acest FORMULAR!