Guvernul olandez va dubla subvențiile pentru energia regenerabilă la 4 miliarde de euro, de la 2 miliarde euro planificate anterior.
Într-o scrisoare adresată Parlamentului, ministrul olandez pentru afaceri economice și politică climatică, Eric Wiebes, a anunțat că decizia are ca scop reducerea emisiilor de CO2 cu 25% până la sfârșitul anului 2020, respectând obligațiile țării în cadrul protocolului de la Kyoto.
Wiebes a spus: „Există un număr mare de proiecte care pot oferi o contribuție rentabilă la dezvoltarea ulterioară, ceea ce face tranziția energetică mai durabilă.”
Guvernul a decis să prezinte o parte din bugetul disponibil pentru Stimularea producției de energie durabilă (schema SDE +), în cadrul rundei de primăvară 2020, pentru a ajuta proiectele care au o perioadă scurtă de implementare și care nu au obținut finanțare în ultima licitație, conform Power Technology.
SDE+ este o schemă de subvenție stabilită de guvernul olandez pentru producția de energie regenerabilă, în cadrul căreia producătorii primesc ajutor financiar, în funcție de energia regenerabilă pe care o produc și de tehnologia folosită pentru a o produce.
Runda de licitație din primăvara anului 2020 va fi ultima de acest fel, a spus Wiebes, și va „oferi un impuls suplimentar dezvoltării energiei regenerabile prin stimularea atât a parcurilor noi, cât și a celor vechi cărora le lipseau anterior permisele necesare”.