Acasă » Electricitate » Hidro » Hidroconstrucţia câştigă un contract de 200 de milioane de dolari în Kurdistan

Hidroconstrucţia câştigă un contract de 200 de milioane de dolari în Kurdistan

19 mai 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Hidroconstrucţia a reuşit să semneze un contract de 200 de milioane de dolari în Kurdistan, Irak, aflat în prezent în derulare, au declarat pentru energynomics.ro oficiali ai companiei. Compania românească s-a reprofilat către contracte externe odată cu venirea crizei şi scăderea investiţiilor statului în reparaţii şi construcţii hidro.

Recent un alt contract nou a fost câştigat în Republica Moldova şi compania va mai participa la licitaţii pentru alte lucrări în Kurdistan dar şi în alte ţări precum Belgia şi Germania.

Conform ultimului raport financiar disponibil, Hidroconstrucţia a suferit o reducere a activităţii în 2012 de 82% faţă de cea prognozată, în condiţiile în care programul pentru hidroinvestiţii (n.r. al statului) anunţat “a scăzut cu 45%”, conform unui raport al companiei.

Hidroconstrucţia a reuşit să reeşaloneze datoriile restante ale Hidroelectrica printr-un aranjament de factoring cu BRD SocGen valabil până în 2016, spun sursele citate. Deşi cuantumul datoriilor Hidroelectrica în contul Hidroconstrucţia nu a fost dezvăluit, aranjamentul prevedere trageri ale băncii direct din conturile Hidroelectrica, printr-un produs financiar care „a ajutat mult” constructorul român de baraje.

În cursul lunii februarie 2014 Hidroconstrucţia a depus oferte pentru atribuirea urmatoarelor contracte: Proiectul privind Constructia Hidrocentralei Deralok, Angajator: Ministerul Regional al Energiei Electrice din Kurdistan, Republica Irak; şi Proiectul de Irigatii Kleasa, Angajator: Ministerul Agriculturii si Resurselor de Apa din Kurdistan, Republica Irak, se arată pe site-ul companiei.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *