Acasă » Electricitate » Hidroelectrica va investi circa 140 mil. lei la UCM Reșița în următorii trei ani

Hidroelectrica va investi circa 140 mil. lei la UCM Reșița în următorii trei ani

4 aprilie 2025
Electricitate
Bogdan Tudorache

Hidroelectrica va investi circa 140 mil. lei la UCM Reșița în următorii trei ani, după cum urmează: 109 milioane lei în 2025, 15,8 milioane în 2026 și 14,8 milioane în 2027.

Hidroelectrica a preluat printr-un contract de vânzare principalele active și operațiuni ale UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din România, înființată în anul 1771, se arată într-un comunicat al companiei.

”Prin această tranzacție Hidroelectrica S.A., prin intermediul UCHM Reșița a dobândit toate activele, know-how-ul, contractele în derulare, brevetele și licențele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare și îmbunatățire a hidroagregatelor și echipamentelor auxiliare. Portofoliul preluat, unic în această parte a Europei, este consolidat de experiența a aproximativ 438 de salariați, specializați în producția și întreținerea echipamentelor hidroenergetice.

”Hidroelectrica S.A. continuă astfel tradiția de excelență a UCM Reșița S.A. – cea mai veche unitate industrială din țara noastră si producătorul a peste 80% dintre echipamentele instalate în hidrocentralele din protofoliul propriu.

Compania dorește să construiască o nouă etapă de success în domeniul hidroenergetic, ținând cont de importanța acestei unități pentru comunitatea locală din Reșița”, susțin oficialii companiei.

UCM Reșița a înregistrat o cifră de afaceri de circa 53 milioane lei în 2024.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania operează 188 centrale cu o capacitate hidroenergetică de aproximativ 6,4 GW și deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *